Følg et blæsevejr med DMI

Er der udsigt til meget kraftig blæst i Danmark, så hold dig opdateret på dmi.dk og få det bedste grundlag til at træffe de nødvendige forholdsregler.

Når en storm er på vej til Danmark, er den som regel godt forudsagt i 'Landsudsigten' og i de berørte regionaludsigter.

Find din regionaludsigt: Brug funktionen 'Søg vejr (byer, steder og farvande)' og gør den til din favorit. Søger du fx på Aarhus, kan du se regionaludsigten for Østjylland.

Når blæsten er mindre end 48 timer væk, kan du følge den i detaljer på stedet, du har valgt. På 'Vejrkort' på siden vælger du 'Vind' i den lille menu i højre hjørne. Her får du det store overblik over trykfordelingen, som leverer vinden.

Under 'Vejrkort' kan du se 'Vejret 48 timer' i en oversigtsgrafik.

Husk at du kan følge vejret med både din Android og din iPhone mobiltelefon via DMI's app 'DMI Vejr'. Husk også, at du kan følge DMI's varsler på Twitter.

Når det går løs, kan du følge observationerne på 'Seneste 24 timer'. Og giver lavtrykket regn - og det gør det ofte - kan du følge den på 'Vejrkort', vælg 'Radar og lyn' i den lille menu i hjørnet. Du kan også vælge 'Satellit'. 

Når blæsten er overstået, finder du værdifuld information i 'Vejrarkivet'.

Følg selv med

Husk vandstanden

I forbindelse med kraftig blæst stiger vandet langs nogle kyster og falder langs andre. Det kan føre til omfattende skader - også i døgnene efter at den værste vind er overstået.

Du finder både observationer og prognoser for vandstanden langs de danske kyster her. Du kan også se det på 'Seneste 24 timer'. Læs også artiklen 'Følg en forhøjet vandstand med dmi.dk'.

Varsler

Når vejret bliver endnu vildere og er direkte farligt, sender DMI's meteorologer officielle varsler ud for de områder, der kan blive berørt. Kriterierne for varsling af farligt vejr er udarbejdet i samarbejde med Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen.

Varslingskriterier for vind er: 

  • Orkan: Middelvindhastighed overskrider orkanstyrke (32,6 m/s) inden for varslingsområdet. 
  • Storm: Middelvindhastighed overskrider stormstyrke (24,5 m/s) inden for varslingsområdet.
  • Stormende kuling: Middelvindhastighed overskrider stormende kuling (20,8 m/s til 24,5) samt vindstød af stormstyrke (24,5 m/s til 32,6 m/s) eller orkanstyrke (32,7 m/s og op efter)

Varslerne sendes ud til danskerne gennem en lang række kanaler, hvor af dmi.dk blot er en enkelt. Læs mere om varslerne:

Du kan læse mere om de officielle betingelser for varsling af farligt vejr i:

Vindhastigheder

DMI angiver vindhastigheder i m/s på grafikker, fordi det er den SI-enhed, som meteorologer bruger internationalt. Mange kan dog bedre forholde sig til km/t eller til Beaufort-skalaen.

Derfor har vi en side, hvor du kan se alle de forskellige måder at beskrive vind på:


Læs temaet: Varsler om farligt vejr – fra storme til skybrud

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle