Om hjemmesiden

Vi har samlet information om vores hjemmeside her. Læs om vores privatlivspolitik, tilgængelighed, se videoguides og svarene på de oftest stillede spørgsmål.
 

FAQ

Nedenfor kan du finde svar på de hyppigst stillede spørgsmål.

Hvorfor ser jeg ikke vejret for der hvor jeg er på forsiden? Åbn open icon luk close icon

Du skal give tilladelse til, at dmi.dk må bruge din placering for at vi kan vise vejret der, hvor du er. Hvis du har blokeret denne tilladelse, vises i stedet vejret for København på forsiden af dmi.dk. Det vil oftest være en indstilling i din browser eller en lille boks der kommer frem og spørger når du tilgår hjemmesiden. I Chrome kan du f.eks også klikke på den lille lås oppe ved adressebaren (hvor hjemmesidens URL står) og her vil der være mulighed for at klikke den til og fra.

Læs mere om hvordan du tillader eller blokerer brugen af din placering her.

Hvordan finder jeg vejret for en bestemt lokation? Åbn open icon luk close icon

I søgefeltet herover kan du indtaste navnet på den lokation, du ønsker at finde vejret for. Hvis du ønsker at gemme lokationen som favorit, så den altid bliver vist på din forside af dmi.dk, kan du trykke på det lille hjerte ud for lokationens navn.

Hvordan tilføjer eller sletter jeg favoritter? Åbn open icon luk close icon
Hvordan tilføjer eller sletter jeg favoritter?

Du tilføjer favoritter ved at klikke på hjertet i søgefeltet øverst i højre hjørne, eller når du er inde på en lokalitet. Du fjerner en favorit ved at klikke på det røde hjerte, så hjertet bliver hvidt i midten.

Hvor finder jeg regionaludsigten? Åbn open icon luk close icon

Når du tilgår en lokation, vil du i bunden af siden kunne se regionaludsigten for det pågældende område.

Hvor finder jeg historisk vejrdata? Åbn open icon luk close icon

Historisk vejrdata kan du finde i vores Vejrarkiv og under måneden, sæsonen og årets vejr.

Hvor er havprognoserne? Åbn open icon luk close icon

På forsiden af dmi.dk vil du kunne se Vejrkortet. Ved at klikke på ikonet øverst til højre med de tre firkanter oven på hinanden får du en menu frem, hvor du kan bestemme, hvad du gerne vil se på kortet. Du kan vælge vind, vandstand, havtemperatur, strøm eller bølger. Havprognoser er tilgængelige fra alle lokaliteter.

Hvor finder man farvandsudsigten? Åbn open icon luk close icon

Du kan f.eks. søge på farvandet i søgefunktionen (luppen), eller på siden for Danmark.

Hvorfor er der ikke længere metarer og taffer? Åbn open icon luk close icon

Metarer og taffer er specialudsigter for piloter, og de kan tilgås på northavimet.com. Derfor har vi valgt ikke at vise dem på dmi.dk.

Hvad betyder varsel kategori 1? Åbn open icon luk close icon

Varslerne har kategorier for at også farveblinde kan se, hvor farligt varslet er. På den måde er man ikke afhængig af at kunne aflæse farven på varslet. Læs mere om varsler her.

Hvor er pollenarkivet? Åbn open icon luk close icon

I pollensæsonen kan dagens pollental findes på siden for pollen, som kan ses under varsling i menuen. Du kan også klikke her for at komme direkte: pollen.

Pollenarkivet ligger ikke længere på dmi.dk, men kan findes på Astma-Allergi Danmark’s website​​​​​​​.

Hvor finder jeg ”Vejret lige nu”? Åbn open icon luk close icon

Vi har udviklet et nyt produkt 'Målinger seneste 24 timer', som erstatter 'Vejret lige nu'. Du finder 'Målinger seneste 24 timer' ved enten at besøge en lokation og vælge vejrarkivet eller via menuen under "Vejrdata og services".

Er der ophavsret til DMI's materialer? Åbn open icon luk close icon

Ophavsrettighederne til alt materiale på DMI's hjemmesider tilhører Danmarks Meteorologiske Institut med mindre andet er angivet.

Materialet til privat brug kan frit downloades og printes. Der kan frit linkes til siderne. Links til DMI's informationer skal ske til en side med navigation, der har en selvstændig URL.

Links til grafikelementer, brug af data samt indkopiering af grafik, vejrprodukter og datamateriale på andre hjemmesider må ikke ske uden forudgående skriftlig aftale med Danmarks Meteorologiske Institut.

Ønsker du at bringe vejrdata – såsom udsigter og observationer – f.eks. på egen hjemmeside eller anden digital platform, så kan informationer, produkter og rådata købes ved at kontakte DMI via kontaktformularerne.

Tilgængelighed

Giv feedback

Vil du give feedback eller rapportere en fejl, du har fundet, kan du gøre det ved gennem kontaktformularen. Vi arbejder løbende på at forbedre dmi.dk, så dine kommentarer betyder meget for os. 

Handler din henvendelse ikke om dmi.dk, kan du finde kontaktoplysninger her.

Viden om vejr og klima

Se alle