Danmark

Landsudsigt
7-døgnsudsigt
Månedsprognose

Udsigt fra den 20. august 2019 gældende til og med uge 37 (15. september).

Til glæde for de mange, der ikke kan få nok af sol og sommer, byder uge 35 på solrigt og lunt vejr, og det er ikke umuligt, at vi får flere dage med temperaturer op omkring 25 grader. I uge 36, den første efterårsuge ifølge kalenderen, bliver vejret lidt mere ustadigt med fronter, skyer og regn afløst af enkelte lune dage med solrigt og tørt vejr. Herefter er det muligt, at vejret igen bliver lidt mere stabilt med flere dage med sensommerligt vejr.  

I uge 35 passerer flere højtryk Danmark vestfra, mens lavtrykkene holder sig langt vest og nord for os. Det betyder, at vi får flere dage med tørt og solrigt vejr, men enkelte svage fronter vil dog nå landet fra vest med skyer og lidt regn og regnbyger.
Det bliver lunt med dagtemperaturer mellem 18 og 23 grader, lokalt kan vi endda får et par meteorologiske sommerdage med temperaturer lige over 25 grader. Nattetemperaturen vil typisk ligge mellem 10 og 16 grader.

Samlet set ender ugen med temperaturer noget over normalen for årstiden, mens nedbørsmængden ender lidt under normalen.

I uge 36 bliver vejret mere ustadigt men fortsat lunt for årstiden. Flere lavtryk passerer lige nord eller vest om landet og sender fronter ind over os. Det giver os flere dage med skyer, regn og byger, og bygerne kan være kraftige og med torden. Mellem lavtryk og fronter passerer højtryksrygge landet og byder på solrigt og tørt vejr.
Dagtemperaturen vil typisk ligge mellem 17 og 22 grader og nattemperaturer mellem 8 og 15 grader.

I gennemsnit forventes temperaturniveauet for ugen at blive lidt over normalen, mens nedbørsmængden vil ligge omkring normalen.

Prognoserne for uge 37 er meget usikre. På nuværende tidspunkt antyder prognoserne, at vejret igen bliver mere stabilt. Det vil sige, at der er en øget mulighed for, at vi får flere dage med tørt og solrigt vejr, af og til afløst af dage med skyer, regn og byger, når fronter passerer landet fra vest.

Temperaturerne ventes at ligge omkring eller lidt over normalen med nedbørsmængder omkring normalen.

Af langtidsmeteorolog Mette Tilgaard Zhang

Bemærk: Den normale temperatur og nedbør, der refereres til i prognoserne, er niveauet for de seneste 20 år (se f.eks. klimanormal for 2006-2015). Det er altså ikke klimanormalen for 1961-1990, der henvises til.

Farverne beskriver usikkerheden i prognosen - jo mørkere farve jo højere usikkerhed. Farven under ugerne beskriver den normale usikkerhed i månedsprognosen, dvs. stigende usikkerhed jo længere frem i tiden.

Sæsonprognose

Udsendt 20. august - gældende for september, oktober og november 2019. Opdateres den 17. september.

September:

For starten af september: se månedsprognosen. Der er tendenser til, at lavtryksbanen hovedsageligt ligger nord for Danmark, men det kan ikke udelukkes at enkelte lavtryk passerer hen over landet. Det betyder, at vi får flere dage med tørt, lunt og solrigt vejr vekslende med dage med skyer, regn, byger og lidt køligere luft.   

Temperaturen forventes at ligge omkring eller lidt over normalen med nedbørsmængder omkring normalen.

Oktober:

I oktober antyder nogle af prognoserne, at trykket er lavere end normalt syd og sydvest for os, mens trykket er højere end normalt nordvest for os. I så fald vil lavtrykkene tage en bane hen over eller lige syd om Danmark. I forbindelse med lavtryk og fronter får vi skyet vejr med regn, blæst, byger og lidt køligere vejr, vekslende med tørre og solrige dage med nogen sol.
Om vi få den første nat med nattefrost er usikkert, men jo længere hen på måneden vi kommer, jo større er muligheden, især hvis vi får nætter med stille og klart vejr efter en frontpassage fra nordvest.

Temperaturen ser ud til at ligge omkring eller lidt over normalen, mens nedbørsmængden ligger omkring normalen.

November:

Umiddelbart ser det ud til, at lavtryksbanen ligger lige nord for Danmark, så lavtrykkene passerer nord om eller lige hen over os. Det betyder, at november kan blive lidt lunere og lidt vådere end normalt. Lavtrykkene sender mildere/lunere luft op mod landet i perioder, og i forbindelse med lavtryk og fronter bliver det overskyet med blæst og regn. Mellem lavtryk og fronter får vi dage med roligt og mere tørt og solrigt vejr.

Samlet set ser måneden ud til at blive lidt varmere end normalt med nedbørsmængder omkring eller lige over normalen.

Bemærk: Den normale temperatur og nedbør, der refereres til i prognoserne, er niveauet for de seneste 20 år (se også vejrdata for perioden 2006-2015). Det er altså ikke klimanormalen for 1961-1990, der henvises til.

Vejrkort og radar
Pollen

Dagens pollental. Få mere information om målingerne. Læs mere

Vandstand

Vandstand for målestationer i Danmark. Bemærk, at de automatiske prognoser kan afvige fra DMI´s varsler om forhøjet vandstand. Få mere information om grafikken. Læs mere

Vis tabel

Tidevandstabeller