Satellitbilleder

Her ses billeder, som er nedtaget af DMI fra de europæiske Meteosat Second Generation (MSG) satellitter, der kredser om jorden i ca. 36.000 km’s højde. Billederne optages for en række forskellige bølgelængder af lyset, kaldet kanaler.

Billederne er i falske farver. Skyer ses i hvide og gule nuancer, hvor de hvide farver er udtryk for lavere skytemperaturer, der ofte er forbundet med højtliggende skyer, mens gule farver er et udtryk for højere skytemperaturer, som oftest er forbundet med lavtliggende skyer.

Falsk-farvebillede (MSG dag, MSG visuel og MSG nat) er fremkommet ved at lade tre af kanalerne styre farverne rød, grøn, blå og lade belysningen styre af den højopløselige kanal på Meteosat. Dette giver et falsk-farvebillede med forbedret opløsning i dagtimerne. I dagtimerne vises skyer i hvide og gule nuancer. Om natten vises skyer i blå farver.

Skybilledet (MSG infrarød) er fremkommet ved at bruge infrarøde billeder fra Meteosat-10, som viser skyer både dag og nat. Baggrunden er kunstigt indsat og viser, hvordan landskabet typisk ser ud på en given årstid.

Seneste billede af Danmark

Satellitbillede over Danmark

Her ses seneste billede, som er nedtaget af DMI fra de europæiske Metop satellitter og de amerikanske NOAA satellitter, der kredser om jorden i ca. 800 km's højde. Billedet fremkommer ved at lade satellittens tre kanaler styre farverne rød, grøn og blå. Billederne er i falske farver, og skyer ses i hvide og gule nuancer.

Viden om vejr og klima

Se alle