Skoleelev

Skal du skrive projekt eller har en skoleopgave, kan du finde viden i vores temaer samt spørgsmål og svar. I vores leksikon finder du korte forklaringer på mange ord om vejr og klima.

Vi kan desværre ikke hjælpe dig med din skoleopgave, og du kan ikke tale med en meteorolog, da de har travlt med vejrudsigten! Men du kan læse, hvad de har skrevet:

Temaer

  • Klima – klimasystemet og fremtidens klimaforandringer 
  • Vejr og atmosfære – finurlige vejrfænomener, meteorologi og ozonlag
  • Hav og is – mærkværdigheder, monsterbølger og isen i Arktis

Spørgsmål og svar

Wiki – meteorologiske leksikon

Slå ord op – fra A som i advektionståge til Ø som i ørken.

Erhvervspraktik på DMI

Der tages forbehold for, at erhvervspraktikken kan blive aflyst afhængig af smittetrykket fra COVID-19 og DMI’s sikkerhedsforanstaltninger eller såfremt der ikke er tilstrækkelig mange tilmeldte til erhvervspraktikken i den pågældende uge.

Vi modtager kun erhvervspraktikanter fra 9. og 10. klasse i uge 4, 40 og 47. For at ansøge om praktik på DMI skal du eller skolevejlederen på din skole kontakte DMI’s Lene Kromann Voulund på telefon +45 39 15 72 30 eller på mail: lv@dmi.dk. Vi anbefaler, at der tages kontakt i god tid, inden praktikken skal finde sted.
DMI modtager ikke erhvervspraktikanter uden for de nævnte uger.

Her kan du læse, hvordan fire praktikanter fra 9. klasse oplevede DMI i efteråret 2017.

Vil du være meteorolog?  Så læs her om meteorologens arbejde og uddannelse.

Spørg DMI

Har du stadig ikke fået svar på dine spørgsmål, efter du har kigget vores links igennem, kan du kontakte DMI via denne kontakt-formular. Du kan forvente svar inden for 14 dage.

Viden om vejr og klima

Se alle