Følg et snevejr med DMI

Når sne og fygning er på vej mod Danmark, har det betydning for både trafikken, påklædningen og dit velbefindende. Se her, hvordan du forbereder dig og følger med.

Når sneen gør sit indtog, kan du følge udviklingen i 'Landsudsigten' og i de berørte regionaludsigter. Find dem på siden for det sted, du vælger. Brug funktionen 'Søg vejr (byer, steder og farvande)' og gør den til din favorit. Søger du fx på Aarhus, kan du se regionaludsigten for Østjylland.

48 timer før kan du følge sneen i detaljer på stedet, du har valgt. På siden findes et vejrkort. Her vælger du 'Lufttryk og nedbør' i den lille menu i højre hjørne. Og er det vintervejr i den problmatiske vægtklasse, så kan du følge det i varslerne op til 24 timer, før det slår til. Husk også at tjekke for glatføre.

Husk at du kan følge vejret med både din Android og din iPhone mobiltelefon via DMI's app 'DMI Vejr'. Husk også, at du kan følge DMI's varsler på Twitter.

Når vintervejret står på, så følg 'Seneste 24 timer', og 'Radar' på vejrkortet. Og efter vejret har passeret, får du flest oplysninger under 'Satellit' på vejrkortet og på siden 'Vejrarkiv'.

Følg selv med

Værktøj til vintervejr

Nedenfor kan du se, hvad Beredskabsstyrelsen anbefaler, du har med i bilen, når sneen truer.

Varsler

Danmarks Meteorologiske Institut er myndigheden, som varsler farligt vejr. Kriterierne for varsling af farligt vejr er udarbejdet i samarbejde med Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen. 

Varslingskriterier for sne er:

  • Kraftigt snefald: Nedbørmængde overskrider 15 mm på 6 timer svarende til 15 cm sne lokalt inden for varslings-området.
  • Snestorm: Snefald på mere end 10 cm på 6 timer og middelvind overskrider 10 m/s og snefygning er sandsynlig lokalt inden for varslings-området.
  • Snefygning: Løs sne til stede og middelvindhastigheder overskrider 10 m/s, således snefygning er sandsynlig lokalt inden for varslingsområdet.

Du kan læse mere om de officielle betingelser for varsling af farligt vejr i:

Hav en god og sikker vinter.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle