Varme, sol og blå himmel

En skyfri himmel er ikke altid lutter idyl i festivaldanmark.

Selv om varme og sol lyder som rigtig godt festivalvejr har denne vejrtype en bagside. Hvert år må uagtsomme festivaldeltagere på egen krop erkende, at denne vejrtype kan give ubehageligt bagslag.

Selv om der drikkes i store mængder på de fleste festivaler, er det langt fra altid vand, der hældes ned. På varme sommerdage sveder kroppen og væsketabet er stort. Dans, gang mellem scenerne og teltlejren, samt ikke mindst indtagelse af alkohol giver ekstra væsketab. Hvis kroppen dehydreres for meget, får vi det rigtig, rigtig skidt, og det er i yderste konsekvens livstruende.

  • Godt råd: HUSK at drikke rigeligt med vand.

Solens kan skinne i mange timer i Danmark om sommeren, fordi landet ligger så nordligt som det gør. Dens stråler indeholder UV-stråling, der er skadeligt for huden. På en festival er deltagerne ude i mange timer hver dag, og ofte har de sommertøj på, der eksponerer meget af huden. På skyfri dage er solbeskyttelse derfor nødvendig for alle. Solskoldninger på grund af manglende eller for lidt solbeskyttelse ses hyppigt på festivalerne.

  • Godt råd: HUSK solbeskyttelse som tøj, hat, solbriller og solcreme.

Temaansvarlig DMI kommunikation
Opdateret 23. august 2018

Viden om vejr og klima

Se alle