Følg et regnvejr med DMI

Når DMI varsler kraftig regn eller skybrud, finder du alle de vigtigste kilder til viden samlet her.

Det regner i snit hver tredje dag i Danmark. Et regnvejr er som regel godt forudsagt i 'Landsudsigten' og i regionaludsigterne.

Find din regionaludsigt: Brug funktionen 'Søg vejr (byer, steder og farvande)' og gør den til din favorit. Søger du fx på Aarhus, kan du se regionaludsigten for Østjylland.

Når nedbørområdet er mindre end 48 timer væk, kan du følge det i detaljer på stedet, du har valgt. På siden finder du et 'Vejrkort'. Vælg 'Lufttryk og nedbør' i den lille menu i højre hjørne.

Under 'Vejrkort' kan du også se 'Vejret 48 timer' i en oversigtsgrafik.

Husk at du kan følge vejret med både din Android og din iPhone mobiltelefon via DMI's app 'DMI Vejr'. Husk også, at du kan følge DMI's varsler på Twitter.

Når nedbørområdet kommer tæt på, kan du også på 'Vejrkort' se det ved at vælge 'Satellit' og 'Radar', og når det går løs, er der masser af observationer på 'Seneste 24 timer'.

Når nedbøren er verificeret - typisk 24 timer efter at regnen er overstået - finder du værdifuld information i 'Vejrarkiv'.

Varsler

Danmarks Meteorologiske Institut er myndigheden, som varsler farligt vejr. Kriterierne for varsling af farligt vejr er udarbejdet i samarbejde med Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen. 

Varslingskriterier for regn, skybrud og torden er:

  • Kraftig regn: Nedbørmængde overskrider 24 mm på 6 timer lokalt inden for varslings-området.
  • Skybrud: Nedbørmængde overstiger 15 mm på 30 minutter lokalt inden for varslings-området. 
  • Kraftig torden: Der ventes mange lynnedslag lokalt inden for varslings-området.

DMI opgiver nedbørmængder i millimeter, fordi det er den enhed, som meteorologer bruger internationalt. Én millimeter svarer til én liter pr kvadratmeter eller ét ton vand i en villahave på 1.000 kvadratmeter. Du kan læse mere om de officielle betingelser for varsling af farligt vejr i:


Læs temaet: Varsler om farligt vejr – fra storme til skybrud

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle