Gratis foredrag: Vejr-eksperter fortæller om den perfekte vejrudsigt

Alle kan se med, når to erfarne vejr-eksperter holder foredrag om jagten på den perfekte vejrudsigt, for foredraget streames til en række biografer, biblioteker, kulturhuse mm. i hele landet.

Er du nysgerrig på, hvorfor det er sværere at forudsige den præcise sigtbarhed i tåge end vindstyrkerne i en vinterstorm? Og om meteorologerne mon nogensinde kommer til at kunne forudsige præcist, hvor en byge rammer?

Det og meget mere kan du få svar på, når de to vejreksperter Jesper Eriksen (DMI meteorolog) og Eigil Kaas (klimaforsker og professor i vejr og klimafysik ved Niels Bohr Instituttet), holder foredrag om vejrets kompleksitet.

Foredraget 'Jagten på den perfekte vejrudsigt' afholdes på Aarhus Universitet, 27. februar kl. 19-21, men alle kan se med, for det streames til en række biografer, biblioteker, kulturhuse mm. i hele landet.

Her vil de to vejr-eksperter fortælle, om hvilke mekanismer, der styrer vejret og atmosfærens udvikling, hvordan den teknologiske udvikling har skubbet til vejrudsigternes præcision, og hvordan AI (kunstig intelligens) kan bruges til at gøre vejrudsigter endnu mere præcise.

De kommer også ind på, hvad der er deres yndlingsvejr. Og her må vi lige understrege, at det hverken er aftalt spil eller et kriterie for at blive meteorolog, at de er fascinerede af den samme vejrtype.

Foredraget er gratis. Find et sted i nærheden af dig og meld dig til her: https://ofn.au.dk/sted/

DMI Kommunikation
23. februar 2024

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle