Hallo hallo! Nu klippes ledningen til 1853

I dag får langt de fleste mennesker i Danmark deres vejrudsigter fra hjemmesider som dmi.dk, apps eller gennem forskellige medier, der formidler meteorologens ord om sol, vind og regn. Det betyder derfor et farvel til TDC’s bedagede løsning med oplæsning af vejrudsigten på 1853.

”Velkommen til vejret fra Danmarks Meteorologiske Institut. De har følgende valgmuligheder: Regionaludsigten tast 1, farvandsudsigten tast …”

Sådan lyder det i din telefon, hvis du ringer 1853, men kun lidt tid endnu. For fra den 1. maj bliver ’ledningen klippet’ til særtjenesten.

 

Nye vinde blæser

TDC har i lighed med andre tidligere services som klokken, nyhederne og sporten valgt at lukke for 1853, da teknikken er forældet og brugerne få. Der er heldigvis masser af alternativer til at få vejrudsigten.

DMI’s vejrudsigter bliver fortsat videreformidlet mange gange dagligt i radio og TV af DR i f.eks. radioaviser, de lokale P4 regioner og i nyhederne. Derudover bliver DMI’s vejrudsigter delt bredt af den danske dagspresse.

Og så kan man selvfølgelig også gå til ’hestens egen mund’, nemlig dmi.dk eller DMI’s app, der bliver opdateret med friske vejrudsigter mange gange dagligt.

 

Fakta om 1853

  • Servicen har været tilgængelig siden 1959, og kører nu på en så gammel teknik, at den skal opdateres for at kunne fortsætte.
  • En opdatering, som både for DMI og TDC er for omfattende i forhold til, hvor mange der bruger den, og i forhold til at antallet af brugere er kraftigt dalende.
  • Ifølge TDC er antallet af brugere faldet med over 70 % siden 2015.
  • I 2021 registrerede blev der registreret 97.946 lytterminutter. Hvis en regionaludsigt tager 1 minut, svarer det til, at 268 danskere lytter til særtjenesten én gang dagligt.
  • Vejrudsigterne og farvandsudsigter kan i stedet hentes på dmi.dk/danmark eller DMI’s app ’DMI Vejr’
  • Indeholder oplæsning af vejrudsigten (regionaludsigten, 7-døgnsudsigten, farvandsudsigter samt femdøgn for farvand)
  • Det koster 2,5 krone per minut
  • Er et samarbejde mellem DMI og TDC

 

DMI Kommunikation
29. april 2022.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle