Januar er på rekordkurs

Denne januar har foreløbig været særdeles mild. Resten af måneden falder temperaturen kun en smule, hvilket betyder, at januar med høj sandsynlighed byder på en ny varmerekord.

Ingen kælketure, ingen sneboldkampe og ingen isnende frostklare dage. Januar har været en særdeles mild vintermåned, som mere har mindet om efterår end vinter.

’Den foreløbige månedsmiddeltemperatur ligger på 5,4 grader, og når vi kombinerer den observation med vejrprognoser for resten af måneden, lander vi på enten 5,2 eller 5,3 °C. Den nuværende varmerekord lyder på 5,0 °C fra 2007, men den ser altså ud til at blive slået, når denne januar slutter,’ forklarer DMI’s klimatolog Mikael Scharling og slår fast:

’Vi får med meget høj sandsynlighed, grænsende til helt og aldeles sikkert, en ny varmerekord for januar.’

Overvejende mildt og ustadigt resten af måneden

Denne januar har som bekendt været en mild affære, og vejret ser ud til at fortsætte i nogenlunde samme spor resten af måneden.

’Vi ligger i en klassisk vestenstrømning, hvilket vil sige, at vi får mild luft ind over landet ude fra Atlanterhavet. Om vinteren er luften over havvand nemlig relativt varm sammenlignet med luft over landjord,’ fortæller DMI’s vagtchef Martin Lindberg og afslutter:

’Ud over den milde luft følger sædvanen tro også flere fronter med regn og til tider blæst, så vi fortsætter med det lidt efterårsagtige vejr.’

Læs vejrudsigten her.

Januar ser derfor ud til at være på en stålsat kurs mod en ny varmerekord. DMI følger nøje udviklingen.

 

Af DMI Kommunikation
27. januar 2020

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle