Bliv klog på klima sammen med DMI

Hvad er drivhuseffekten, er der forskel på vejr og klima, og hvordan ved vi, om klimaforandringerne er naturlige eller menneskeskabte? Har du svært ved at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi taler om klima - så er der hjælp på vej. DMI klæder dig på til at forstå klimavidenskab med en række videoer, som gør dig klogere på emnet.

Klimaforandringer påvirker os alle sammen. Stormflod, skybrud og tørkeperioder bliver hyppigere i fremtidens Danmark. For at forstå, hvad klimaforandringer er for en størrelse, er det dog vigtigt først at få styr på nogle af de grundsten, som klimavidenskaben bygger på.

Det kan du nu blive klogere på gennem en række videoer, hvor DMI sætter fokus på klimavidenskab.

”Klimaet er en af de vigtigste dagsordener i vores tid, men det er også en kompleks videnskab. Det kan være svært at gennemskue, hvad der rent faktisk er på spil. Derfor er det vigtigt, at netop DMI’s forskere træder til med dette initiativ og deler ud af deres viden. Det giver os politikere mulighed for at træffe beslutninger på et oplyst grundlag, og det giver samtidig borgerne direkte adgang til faktuel og international anerkendt viden og forskning om klima og klimaforandring,” siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

DMI har en lang tradition for anvendt forskning inden for blandt andet klimaområdet. Nu kan nysgerrige få del i, hvad forskerne ved om klimaet gennem en række videoer med DMI’s daglige leder af klimaforskningen Peter Langen.

’Som klimaforsker er jeg interesseret i, hvad vi rent faktisk kan konkludere på baggrund af den etablerede forskning. Det kan være svært at navigere i den konstante strøm af nyheder med mange forskellige synspunkter og påstande om vores klima. Jeg forsøger derfor at forklare, hvad klimavidenskaben egentlig kan sige om de bagvedliggende mekanismer, og fremtidens klima og hvilke usikkerheder, der er knyttet til videnskaben. På den måde kan videoerne klæde de nysgerrige på til bedre at forstå klimavidenskab,’ fortæller Peter Langen. 

Den første video handler om forskellen mellem vejr og klima – se den her.

Hør klimaforsker Peter Langen forklare, hvad en klimamodel er, og hvordan man kan komme med bud på fremtidens klima.

Herefter følger flere andre videoer om klimavidenskab.

  1. Forskellen mellem vejr og klima
  2. Klimamodeller og globalopvarmning
  3. Scenarier for fremtidens klima
  4. Drivhuseffekten og klimaets energibalance

”DMI er regeringens klimavidenskabelige rådgiver samt Danmarks kontaktpunkt og repræsentant i FN’s klimapanel (IPCC). DMI udvikler viden om fremtidens klima og leverer beslutningsgrundlag for klimatilpasning.”

Af Anja Fonseca
13. maj 2020

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle