Månedsprognose: Fortsat ingen tegn på landsdækkende hvid jul

Hvis de lange prognoser holder, er der udsigt til lidt lavere temperaturer hen mod årsskiftet og knap så meget nedbør. Sandsynligheden for hvid jul er dermed lille, selvom det skulle blive koldere.

”Når vinterelskere i disse tider går rundt og nynner tonerne af Bing Crosbys berømte juleklassiker ’White Christmas’, må det desværre nok blive ved drømmene. Vi kan stort set afskrive muligheden for en landsdækkende hvid jul. ”
Sådan indleder langtidsmeteorolog Steen Hermansen sin vejrudsigt for ugerne 51, 52 og 1.
Lokal hvid jul kan derimod ikke afskrives helt endnu. Det er først noget, vi kan sige med relativ sikkerhed en uge før juleaften.

Lille ændring i vejrtypen frem mod nytår

Lavtryk og fronter fra vest er den vejrtype, som leverer lun luft og godt med regn til Danmark. Det har vi haft masser af indtil videre i december.
Ifølge langtidsprognoserne, der går et stykke længere frem end syv dage, er der tegn på, at vi efterhånden får et højtryk i vores nærhed, som kan holde disse lavtryk og fronter på afstand. I hvert fald i lidt højere grad end de forgangne uger og måneder.

Højtryk betyder ofte koldt vejr om vinteren i Danmark. Og det kan også gå hen og blive lidt kolde de næste par uger, men hvor koldt det bliver, og hvor længe kulden holder ved, er endnu usikkert.

Hvis vi kigger endnu længere frem og skeler til sæsonprognosen, som dækker december, januar og februar, passer det fint med, at vinteren generelt tegner til at blive mild.

Læs hele månedsprognosen her

Bliver 2019 et rekordvådt år?

Det er endnu usikkert om vi slår årsrekorden i nedbør, som lyder på 905 mm i 1999. Vi mangler i skrivende stund knap 40 mm for at slå rekorden, men vi forventer også at nedbøren aftager en smule hen mod jul og nytår, og derved er det langt fra sikkert om 2019 bliver et rekordvådt år.

Følg med i månedens nedbør her

Af Herdis Preil Damberg
11. december 2019.

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle