Kom til Klimaaften og hør om fremtidens vejr i din baghave

I efteråret 2022 fejres 150 års-jubilæet for Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, med en række arrangementer om fremtidens klima, der er åbne for alle.

De 150 år fejres i efteråret med en række klimaaftener, hvor DMI’s eksperter fortæller om de seneste års voldsomme vejrbegivenheder rundt om i verden, og der trækkes en tråd fra de globale klimaforandringer til de lokale konsekvenser, dér hvor arrangementerne bliver afholdt.

Arrangementerne bygger blandt andet på de seneste forskningsresultater på klimaområdet, herunder fra Nationalt Center for Klimaforskning (NCKF) ved DMI.

De kommuner, som DMI besøger, vil fortælle om klimatilpasningsprojekter, de har sat i gang lokalt, og hvordan kommunen f.eks. vil sikre borgerne mod oversvømmelser.

Klimaaftenerne byder med andre ord på en fortælling om den verden, vores børn og børnebørn arver, hvor DMI’s fremtidsscenarier er et fundament i klimatilpasningen – en verden, hvor morgendagens vejrudsigter vil være mindst lige så relevante for store og små, ligesom i dag.
 

Aftenerne vil blive modereret af Jesper Theilgaard, Klimaformidling.dk

Der er planlagt fem aftener:

14. september: Lemvig Kommune på Klimatorium

9. november: Esbjerg Kommune, Vadehavscenteret

2. februar 2023 (rettet 21. november): Middelfart Kommune, Kulturøen

7. marts 2023 (rettet 21. november): Frederikssund Kommune

Afventer ny dato: Københavns Kommune, Rådhuset BEMÆRK! Denne er udskudt til det nye år. Tidspunktet er desværre ikke fastlagt endnu.

Tidspunkterne vil være lidt forskellige, men de fleste steder fra kl. 17. Det vil dog være en god idé at holde øje med lokalpressen eller DMI’s hjemmeside. Bemærk, at tilmelding skal foregå via de respektive kommuner.

DMI er siden 1872 med blot fire medarbejdere vokset til en robust institution med 300 højtuddannede ansatte, der tjener rigsfællesskabet med en bred palette af opgaver med stor betydning for vores dagligdag og infrastruktur:

Fra daglige vejrudsigter, varsling om bl.a. farligt vejr og til at guide søfolk gennem Arktis’ farvande med isinformation. DMI skifter til det lange lys med højteknologisk klimaforskning, der udgør fundamentet, når DMI rådgiver den siddende regering og ruster riget til fremtiden – og sløjfen er bundet, når DMI som kontaktpunkt for FN’s Klimapanel IPCC, der analyserer og beskriver verdens tilstand, binder det nationale og det globale sammen.

 

Klimaaften på Klimatorium den 14. september

17.00 Velkomst v/ Lars Holmegaard, Direktør, Klimatorium

17.05 Kort fortælling om baggrunden for aftenen – Jesper Theilgaard

17.10 Status på det globale klima – Adrian Lema, afdelingschef på DMI, Nationalt Center for Klimaforskning.

17.25 Samtale mellem professor Eigil Kaas, DMI og Jesper Theilgaard om fysikken bag klimaforandringerne.

17.45 Oplæg om Danmarks kommende klima - Rasmus Anker Pedersen, leder af Rigsfællesskabets Klima ved Nationalt Center for Klimaforskning

18.00 Limfjorden og kystbyerne i et varmere klima – Ida Ringgaard, oceanograf og klimaforsker, DMI

18.15 Klimatilpasning i Lemvig Kommune - Claus Borg Direktør for Teknik & Miljø i Lemvig Kommune

18.25 – 18.40 Pause

18.40 – 20.00 Spørgsmål og debat med publikum

Rettelse 21. november 2022: Vedr. dato for Klimaaften på Københavns rådhus er flyttet til det nye år.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle