DMI’s grønlandske Facebook-side er i luften

Som en helt ny service kommer vejrudsigten nu på grønlandsk. DMI har netop lanceret en Facebook-side med fokus på Grønland, hvor der dagligt leveres opdateringer om vejr-, klima-, hav- og isforhold i Nordatlanten.

En stor del af den grønlandske befolkning har tradition for at bruge Facebook. Derfor har DMI oprettet en Facebook-side, som imødekommer den del af den grønlandske befolkning, der primært får sine nyheder gennem Facebook. De kan nu dagligt få relevant viden fra DMI på både grønlandsk og dansk. 

Direktør Marianne Thyrring udtaler:

”DMI arbejder hver dag for, at rigsfællesskabets borgere kan få glæde af vores mange tjenester.  Vi har rigtig megen vigtig viden om vejr- og klimaforhold at dele med den grønlandske befolkning – lige fra dagligdags vejrudsigter til når vejret raser og bliver farligt. Det får vi nu endnu bedre mulighed for med vores nye Facebook-side på grønlandsk, og vi glæder os til at komme i gang.”

DMI’s grønlandske Facebook-side vil dagligt dele vejrudsigter for Grønland og have fokus på Piteraq-varsling. Senere på året følger varsling for andre vejrtyper. Endvidere vil nyheder fra DMI med en grønlandsk snitflade deles på siden. Det kan være vejrrelaterede nyheder, nyheder om den aktuelle is-situation fra istjenesten eller nyheder om klimaforandringer fra det Nationale Center for Klimaforskning (NCKF). Alt indhold deles på både dansk og grønlandsk.

Vi vil bestræbe os på at besvare vejrrelaterede spørgsmål på Facebook-siden. Borgere, der har andre spørgsmål til DMI, stilles dog bedst gennem vores kundeservice.

Find DMI’s nye Facebook-side målrettet Grønland her.

Af Anja Fonseca
25. marts 2021

 

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle