International Arktisk Hub får ny sekretariatsleder

Klimaforandringer påvirker især Arktis, og derfor er der øget fokus på forskning i området. International Arktisk Hub har til formål at skabe en samlende platform i Grønland for grønlandske, danske og internationale polarforskere samt arktiske interessenter. Og netop nu er den nye sekretariatsleder udpeget.

Bestyrelsen for International Arktisk Hub har besluttet at ansætte Anna-Sofie Skjervedal som sekretariatsleder for den nye Internationale Arktiske Hub i Grønland med tiltrædelse den 1. november 2020.

’Anna-Sofie Skjervedal bidrager med en stærk profil til International Arktisk Hub. Hun har erfaring i arktisk forskning, projektledelse og kommunikation - en virkelig kompetent sekretariatsleder, som skal være med til at få viden om Arktis ud til borgerne, erhvervslivet og det internationale samfund,’ siger DMI’s vicedirektør Ulrik S. Korsholm, som også er bestyrelsesformand for den Internationale Arktiske Hub.

International Arktisk Hub er et nyt sekretariat etableret af Grønland og Danmark. Sekretariatet har til formål at styrke tværfagligt internationalt samarbejde om arktisk forskning, uddannelse og innovation, så det i højere grad forankres i Grønland. Som platform skal International Arktiske Hub skabe netværk og partnerskaber mellem lokale, nationale og internationale forskere. Derudover har International Arktisk Hub til formål at fremme kommunikationen mellem forsknings- og uddannelsesmiljøer og borgere, virksomheder, politiske beslutningstagere og øvrige interessenter til gavn for bæredygtig udvikling i det grønlandske samfund. Sekretariatet bliver fysisk placeret i Grønlands Naturinstituts faciliteter i Nuuk.

Med ansættelsen af Anna-Sofie Skjervedal får International Arktisk Hub en yderst kompetent sekretariatsleder med erfaring i arktisk forskning, projektledelse og kommunikation. Anna-Sofie Skjervedal fik i 2018 tildelt en Ph.d.-grad fra Aalborg Universitet og Ilisimatusarfik – Grønlands Universitet for sin afhandling om borgerinddragelse med særligt fokus på inddragelse af unge i Grønland. Hun har siden 2017 arbejdet som ledende konsulent indenfor borgerinddragelse hos Kommuneqarfik Sermersooq.

Anna-Sofie Skjervedal er opvokset i Nuuk og har boet i udlandet i forbindelse med sit uddannelsesforløb. I 2016 flyttede hun tilbage til Nuuk sammen med sin mand og parrets to børn.

Læs mere om International Arktisk Hub her.

Yderligere spørgsmål kan stilles til Ulrik S. Korsholm, bestyrelsesformand for International Arktisk Hub, på usn@dmi.dk.

DMI kommunikation
22. oktober 2020

 

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle