Endelig! Optakt til forår og kun lidt regn i denne uge

Foråret er den tørreste årstid i Danmark og nu, godt og vel to uger inde i marts, ser det ud til, at mere forårsagtigt vejr endelig begynder at røre på sig. Nedbørmængderne bliver nemlig begrænsede, og solen kommer også frem i perioder.

Efter en lang periode med store mængder regn til landet, sukker mange efter tørvejr – og gerne over længere tid, så marker, åer og søer langsomt kan vende tilbage til normalt leje. Ønsket om mindre regn, ser nu ud til at blive opfyldt – i hvert fald til en start.

Et kig på dagens 7-døgnsprognose afslører, at ugen generelt ser ud til at byde på kun lidt regn og dermed flere dage med overvejende tørt vejr og bedre plads til solen.

Med andre ord: Det er i den grad begyndt at dufte af forår, og flere dage byder på mere sol, end vi længe har været vant til.

Træerne vokser dog ikke ind i himlen. Skyer kan fortsat drille af og til, og enkelte dage kan vi fortsat få lidt regn. I følge Mette Wagner, vagtchef ved DMI, vil det meste af ugens nedbør falde onsdag, og dagen bliver også grå og blæsende.

”Overordnet ser denne uge ud til at blive ganske pæn og forårsagtig. Tirsdag kan det dryppe en smule i Nordjylland, og der bliver ikke megen plads til solen. Men de fleste vil opleve en tørvejrsdag. Onsdag passerer en front landet fra vest, og det bliver en blæsende dag med en del skyer og regn til stort set hele landet. Fronten vil formentlig ikke kaste mange millimeter af sig, men det er en langsom frontpassage, og derved bliver dagen igennem overvejende grå og lidt våd af og til for de fleste,” fortæller Mette Wagner.

Nattefrosten spøger senere på ugen

Efter fronten står den igen på overvejende tørt vejr, og nattefrosten kommer på menuen igen.

”Fra på torsdag og frem får vi en nordlig strømning af kølig og tør luft. Det vil højst sandsynligt give os flot forårsvejr med god plads til solen, skyer som nogle steder vokser op midt på dagen, og temperaturer i dagtimerne op omkring 10 grader, hvor det bliver varmest. Om natten kan det til gengæld godt blive koldt, og temperaturen vil formentlig falde til ned under frysepunktet flere steder. Hvor udbredt nattefrosten bliver, er endnu usikkert. Men man skal nok holde igen med sarte planter, hvis forårsvejret skulle give en lyst til at gå i haven. Og så skal man selvfølgelig være forsigtig, hvis man skal ud i trafikken i de tidlige morgentimer,” uddyber Mette Wagner.

Med udsigt til mindre regn, mere sol, op omkring de tocifrede temperaturer i dagtimerne og stadig let nattefrost af og til, må man sige at ugen står i forårets tegn.

Følg med i den opdaterede vejrudsigt

Af Herdis Preil Damberg
16. marts 2020.

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle