Dansk sommervejr sat på stand by

Frem til fredag vil der falde op til 40 mm regn, og temperaturen tager et pænt dyk. Også i weekenden kan der komme regn og stedvis frisk vind. Men det smukke sommervejr kan være retur allerede i næste uge.

Præcis da vi, ifølge kalenderen, gik fra forår til sommer, fulgte vejret trop og gav os to på hinanden følgende sommerdage, der er defineret som dage, hvor temperaturen når op over 25 grader.

Men intet varer som bekendt evigt, ej heller det flotte sommervejr, og allerede i morgen er der lagt op til en helt anden vejrtype med regn og byger og noget faldende temperaturer.

Regn og torden

På grænsen mellem meget varm og fugtig luft øst for Danmark og væsentlig koldere og mere tør luft vest for landet dannes der fronter med regn og byger, som passerer landet fra sydvest i løbet af torsdagen og fredagen.  

Prognoserne viser, at der i forbindelse med frontpassagen kan falde store mængder regn, og torsdag er der tillige risiko for torden. Frem til fredag aften kan der således komme et sted mellem 15 og 40 mm regn, lokalt måske mere, og henover weekenden yderligere mellem 3 og 10 mm regn.  

”Der er ikke udsendt varsel om kraftig regn eller skybrud på nuværende tidspunkt. Vi holder dog nøje øje med udviklingen og udsender DMI risiko eller et varsel, hvis vi vurderer, at vi nærmer os varslingskriterierne” udtaler vagtchef Mette Tilgaard Zhang.

Foruden regn og byger venter også mere moderate temperaturer, der i dagtimerne typisk vil ligge mellem 12 og 17 grader, noget af en kontrast set i forhold til sommerens først sommerdage!

Sommeren retur

Hvis man hører til dem, som ikke kan få nok af sol, sommer og varme, så fortvivl ej. Vejrprognoserne for næste uge er selvfølgelig behæftet med en vis usikkerhed, men tager vi de positive briller på, så antyder visse prognoser, at ”sommeren” igen vender tilbage sidst i næste uge, om end i en lidt svækket tilstand.

Af Rasmus Bjørn
3. juni 2020

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle