Karrieremuligheder i DMI

DMI tilbyder mange forskellige karrieremuligheder. Vi har brug for en alsidig arbejdsstyrke med fagligt kompetente medarbejdere, for at DMI kan levere viden om vejr, klima og hav til borgere og samfund. I vores syv afdelinger finder du IT-specialister, meteorologer, økonomer, forskere, generalister og meget mere. Uanset om du er djøf’er, scrum master eller Ph.d. i hydrologi, kan du bruge og udvikle dine kompetencer i DMI.

Du kan læse mere om arbejdet i de forskellige afdelinger og deres arbejdsområder her (Organisation (dmi.dk)).

Fordelingen af medarbejdere i de forskellige afdelinger kan ses herunder:

Klima på dybt vand

For 150 år siden stod store dele af Lolland og Falster under vand. Stormfloden tilbage i 1872 kaldes i dag ‘den værste i mands minde’. Mød oceanograf Ida Margrethe Ringgaard, som blandt andet arbejder på at gøre havmodellerne og de lokale prognoser for vandstandstandsstigning bedre, så fremtidige stormfloder ikke overrasker os.

Man skal kende fortidens klima, for at kunne sige noget om nutidens klima.

Caroline Drost Jensen er klimatolog på DMI, og holder øje med de store mængder af observationer, der løber ind i DMI’s maskineri i en lind strøm fra hele rigsfællesskabet.

Vejret får ham verden rundt

Da Anesten i 2015 vovede sig ind på DMI, havde han længe gået med en drøm om at blive meteorolog.  I bagagen havde han universitetslærebøger udi fysik, men fascinationen af de grænseoverskridende temaer i atmosfæren og vejret trak ham mod DMI, hvor et studiejob i kundecenteret lokkede.

Jeg brænder for at bidrage til udvikling af grønne løsninger i samfundet

For 43 år siden omkring nytåret 1978/79 blev dele af Europa ramt af århundredets snestorm, som begravede især den sydlige del af landet i sne. Det voldsomme vejr blev startskuddet for Carsten Teichert’s interesse for vejret og senere også for klimavidenskaben.

Viden om vejr og klima

Se alle