Sankthansvejret: Flot midsommeraften i sigte

Sankthansvejret byder i år på en flot midsommeraften med tørvejr og temperaturer omkring 20 grader samt rolige vindforhold, når bålet… måske tændes. Der er nemlig et forbud mod større forsamlinger, som kan slukke båltørsten mange steder i landet, men vejrudsigten skal I ikke snydes for. 

Tirsdag aften er det sankthans, og traditionen tro fejres aftenen med båltænding. I år er der dog særlige omstændigheder grundet frygten for at sprede coronavirus - og heraf forbud mod større forsamlinger. uanset om det bliver til et mindre bål eller en fakkel i haven – er der alligevel stor bevågenhed omkring, hvordan vejret arter sig. DMI’s vagtchef, Klaus Larsen, er på sagen og fortæller:

’Vejrmæssigt er der lagt op til en smuk dag, også på Bornholm, hvor der ellers vil være en del skyer først på dagen. Det flotte vejr skyldes et højtryk over Vesterhavet og Helgolandsbugen, ganske tæt på Danmark. Højtrykket giver os en midsommeraften med fantastisk bålvejr, halvlunt med omkring 20 grader og svag til jævn vestlig vind.’

Find den nyeste vejrudsigt her.

Klaus Larsen fortsætter: 'På grund af sidste uges store regnvejr er der ikke så tørt i naturen, men vær opmærksom på brandfare alligevel, for vi har haft en tør forsommer.'

Få den nyeste status for brandfare i Danmark her.

Sankthansvejret gennem tiden

Sankthansvejret varierer, som vejret jo altid gør, fra år til år. De sidste to år har vi haft nydeligt vejr sankthansaften, men i 2018 havde vi udbredt tørke og et forbud mod båltænding, som satte en stopper for bålfesten. Få opfrisket hukommelsen og se de meget forskellige vejrtyper, vi har oplevet gennem årene sankthansaften her.

Uanset vejret er der dog én ting, som står fast på en sankthansaften, og det er, at solen går ned lige før kl. 22, alt efter hvor man befinder sig i landet. Husk i øvrigt at tjekke bålet for dyr, inden det tændes, og hold behørig afstand. Og ellers er der en smuk dansk midsommeraften på vej.

Rigtig god sankthansaften.


 

Af Erik Hansen
22. juni 2020

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle