Nyt blæsevejr på vej mod Danmark

Det ene omfattende og kraftige lavtryk bliver snart afløst af det næste, og meget tyder på, at vi tager en tur mere med kraftige vinde med vindstød af stormstyrke på søndag og efterfølgende forhøjet vandstand langs Vestkysten og Limfjorden søndag og mandag.

Den kraftige vind, som har domineret vejret de sidste mange dage, ser ud til kun kortvarigt at være sat på pause. For allerede søndag ser det ud til, at vi gentager denne uges blæsevejr.

Igen er det et bemærkelsesværdigt stort lavtryk som bevæger sig nord om De Britiske Øer og videre mod Norskehavet. De kraftigste vinde findes altid syd eller sydvest for et lavtryk, og denne gang er lavtrykket så stort, at de stærke vinde igen vil nå helt ned til Danmark fra søndag og nogle dage frem.

Der er et par dage til, at det går løs, men ifølge DMI’s vagtchef Frank Nielsen ser det ud til at ramme landet med nogenlunde samme styrke som i søndags.

”Der er stadig nogle dage endnu, til den kraftige vind slår igennem her i landet, og dermed kan der stadig komme ændringer til vejrudsigten. Men alt tyder på, at det skal begynde at blæse kraftigt op søndag til en stormende kuling fra sydvest med vindstød af stormstyrke. Vinden vil være fra sydvest, så også denne gang er det vestkysten, der bliver hårdest ramt. Med de kraftige vinde følger også en forhøjet vandstand til den jyske vestkyst, og som det ser ud nu, vil Vadehavet stå for skud allerede søndag, mens den centrale del af vestkysten samt Limfjorden, først får forhøjet vandstand mandag.”

Af samme grund har Frank Nielsen netop sendt et forvarsel ud, om at der er risiko for voldsomt eller farligt vejr indenfor de næste 5 døgn, og en opfordring til, at man følger med på vores hjemmeside.

”Når vi nærmer os søndag, og bliver mere sikre på, hvor blæsende det bliver, og hvor meget vandstanden kommer til at stige, så sætter vi reelle varsler op for de berørte områder,” afslutter Frank Nielsen.

Af Herdis Preil Damberg
13. februar 2020.

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle