Langtidsmeteorolog: Det ustadige sommervejr ser ud til at fortsætte

Langtidsprognosen, altså det mest sandsynlige vejr-scenarie de kommende uger, giver ikke ret meget håb for dem, der savner sol og varme. Meget tyder nemlig på, at det ustadige og lidt kølige sommervejr fortsætter, og antallet af regulære sommerdage den resterende del af juli og august ser ud til at blive få.

DMI’s langtidsmeteorolog Mette Zhang har gransket prognoserne for at finde ud af, hvilket vejr vi kan forvente i resten af juli og august måned ud. Og budskabet er i mange danskeres øjne og ører nok lidt nedslående.

Ifølge Mette Zhang er der meget, der tyder på, at det ustadige vejr og de beherskede sommertemperaturer fortsætter sommeren ud.

Ifølge prognoserne er det overvejende vestenvind, der vil dominere de kommende uger. Dermed vil det vejrbillede, vi oplever for tiden, fortsætte. Vind fra vest og nordvest sender ofte kølig havluft, og drivende skyer og byger af og til ind over landet. Fronter med flere skyer, blæst og vedvarende regn har også nemmere ved at feje ind over os.

Månedsprognosen skal dog tolkes som det mest sandsynlige vejr, vi kan forvente, og heri kan der altid dukke en overraskelse eller to op. Derfor vil Mette Zhang heller ikke lukke helt ned for, at der stadig kan være et par skjulte sommerdage i prognoserne.

Ligesom i sidste weekend kan vi stadig nå at få enkelte sommerdage, hvor temperaturen overstiger 25 grader. Men hvis de kommer, vil det ofte være kortvarigt og ret lokalt.

Læs hele månedsprognosen her

Af Herdis Preil Damberg
21. juli 2020.

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle