Hvid jul - i fortid, nutid og fremtid

DMI's meteorologer melder om køligere vejr i juledagene med bedre plads til solen, end vi længe har set. I søgen efter sne, skal man sætte lid til, at de såkaldte Kattegatbyger kan overraske os juleaftensdag og 1. juledag med lidt vinterlig nedbør til kysterne langs Kattegat. Kigger vi længere frem i tiden, får den hvide jul endnu dårligere kår.

Efter en usædvanlig grå og mild december er der vist ikke mange, der har turde håbe på en hvid jul, og her to dage før, er der fortsat ingen tegn på en landsdækkende hvid jul. Meeen DMI’s vagtchefer har længe haft øjnene på julevejret, og et skifte til køligere vejr kaster et par gode ting af sig, både for dem der kan lide sol, og måske også til dem der savner sne.

Henning Gisselø er dagens vagtchef og uddyber, hvad det er, der sker med vejret i juledagene.

”Vi får en lidt anden vejrtype i juledagene, end hvad vi har oplevet i stort set hele december. For det første bliver det noget koldere, og for det andet får vi gode chancer for at se solen i julen. Det tegner til nogle generelt pæne og tørre dage, men med den nordlige vind er der mulighed for, at der lokalt også kan dannes Kattegatbyger, og de kan godt gå hen og blive med sne eller slud.”

Viden om vejr og klima

Se alle