Høj luftfugtighed giver risiko for kraftige byger lørdag

Ekstrem fugtig luft er på vej op over Danmark til weekenden og kan lørdag give anledning til tordenbyger og lokale skybrud. Læs mere om baggrunden her og følg med i vores varsler.

Ekstrem fugtig luft er på vej op over Danmark til weekenden fra sydøst og øst. Luften bliver dirigeret mod Danmark af et lavtryk over Biscayen og et højtryk over Norskehavet.
Den fugtige luftmasse når for alvor Danmark lørdag, og kan give anledning til tordenbyger og lokale skybrud frem til lørdag aften.

Definition på skybrud: mindst 15 mm nedbør på 30 minutter 

Vagtchef ved DMI, Jesper Eriksen, som har netop udsendt risikomelding om risiko for skybrud lørdag, siger: ”Der kommer til at være en masse fugt i luften over Danmark, men det usikkert, hvor meget nedbør der kommer ud af skyerne. Det er lidt som en meget våd klarklud, vi kan ikke sige, præcis hvor hårdt den bliver vredet, men potentialet til meget nedbør er der.”

Jesper Eriksen fortsætter ”Bygerne dannes i løbet af natten over den nordlige del af Tyskland, og driver op over især den centrale del af Danmark. Desuden kan der opstå nye byger spontant over Danmark.
Usikkerheden på prognosen er stor i sådan en situation, men vi følger udviklingen på vores modelsystem og nedbørsradar, og er klar til at opgradere vores nuværende risikomelding til et egentligt varsel, hvis det skulle blive nødvendigt.”

Følg DMI's varsler, eller udviklingen på DMI’s nedbørsradar samt vejrmodellen for Danmark på kortet på dmi.dk

12. juni 2020
Af Erik Hansen.

Viden om vejr og klima

Se alle