Klimaatlas Data og Produkter

Alle data og produkter i Klimaatlas er samlet her, sorteret efter brugerniveau. Hvis du ønsker en grafisk visning af data skal kortviseren benyttes.

For adgang til tidligere versioner, se vores Versionshistorik.

Data til almindelig brug

Overbliksrapporter

Rapporter med udvalgt data som dækker enkelte kommuner og hele Danmark kan downloades her.

Data som regneark

Klimaindikatorer beregnet som 30-års-gennemsnit kan hentes som excel-filer på nedenstående links.

GIS-service

Data i Klimaatlas kan hentes i GIS-format (REST/WFS) via vores Arcgis open data portal her.

DMI tilbyder ikke GIS-support til denne GIS-service.

Data til ekspertbrugere

Disse datasæt henvender sig til specialistbrugere (f.eks. forskere og rådgivere), som arbejder med klimamodeldata og har kendskab til NetCDF-filformatet.

Udvidet datasæt

Dette produkt er målrettet til ekspertbrugere som har behov for en højre tidsopløsning, længere tidsdækning og eller andre scenarier for havniveaustigning end det som er præsenteret i Klimaatlas som

NetCDF Indikatorer

Klimaatlas indikatorer kan hentes som NetCDF filer på et 1km x 1km gitter som 30-års gennemsnit.

Daglige værdier, bias-korrigeret

Daglige modelberegnede værdier for de enkelte klimavariabler kan udforskes og downloades via vores FTP server. Datasættet er, ligesom alt øvrig data i Klimaatlas, bias-korrigeret i forhold til det observerede klima. Datasættet indeholder udelukkende værdier for modelberegnede, observerbare klimavariabler såsom temperatur og nedbør, men ikke værdier for de statistisk beregnede klimaindikatorer, såsom hedebølgedage og skybrud. Datasættet med klimavariabler kan benyttes til videre beregning, f.eks. i effektmodeller, og gør det muligt for ekspertbrugere selv at beregne ønskede klimaindikatorer, udover hvad der præsenteres i Klimaatlas.

Bemærk, at hele datapakken er meget stor (3.5 TB i alt), og de enkelte filer kan fylde flere GB.

Teknisk baggrundsinformation om metode for tilblivelse af tidsserie-data kan læses her.

For at gøre det muligt at vurdere forskellene mellem modellerne, har vi produceret en oversigt, der gør det muligt at sortere modellerne efter landsgennemsnit for alle variabler (for både hele året og årstider). Således kan oversigten bruges til at identificere de varmeste, koldeste, tørreste eller vådeste modeller. Oversigten over tilgængelige daglige data med tilhørende download-URL kan hentes her.

Højtopløste modelkørsler

DMI forsker i, hvorvidt regionale klimamodeller med ekstra høj opløsning giver ny information om fremtidens klimaforandringer. Læse mere og se resultaterne under Højtopløste modelkørsler.

Viden om vejr og klima

Se alle