Danmark
Månedsprognose
Uge 29 (14/7 til 20/7)
Et højtryk ved Azorerne forstærkes ind over De Britiske Øer og vokser til tider sammen med et højtryk over Nordatlanten/Nordskandinavien. Samtidig vil et lavtryksområde ligge næsten stille over Østeuropa, mens det langsomt svækkes.
Vejret over Danmark ser ud til at domineres af lavtryksområdet, og derfor kan vi vente en del dage med mange skyer og byger, samt varm luft fra syd og øst. Bygerne kan især i den østligste del af Danmark lokalt blive kraftige og være med torden. Men højtrykket i vest vil ikke være langt væk, og det kan også give os mere tørt og solrigt vejr.
Prognosen er dog usikker, fordi vi ligger midt mellem de to vejrtyper, og det er mulighed for at højtrykket kommer tættere på, med flere tørre og solrige dage til følge.
Dagtemperaturen ventes typisk op mellem 20 og 28 grader. Nattemperaturen vil sandsynligvis lande mellem 14 og 19 grader. Samlet ser temperaturen ud til at ende noget over det normale for årstiden.
I denne uge forventes store forskelle i nedbørsmængderne hen over landet, samlet set fra noget eller en del under det normale i vestlige Danmark til omkring det normale for årstiden i øst, svarende til mellem 0 og 15 mm på landsplan. I forbindelse med kraftige byger kan der lokalt komme større mængde.

Uge 30 (21/7-28/7)
I denne uge ser lavtryksområdet over Østeuropa ud til at forskydes mod sydøst, mens højtrykket forstærkes over Nordvesteuropa.
Det vil give os flere dage med tørt og solrigt vejr. Der vil fortsat komme varm luft fra sydlige retninger, men ind i mellem kan lidt køligere luft nå ind fra nord og nordvest.
Enkelte dage får vi dog besøg af mindre lavtryk og tilhørende svage fronter fra vest, og der kan også komme dage med byger, hvis lavtrykket forskydes op mod os.
Dagtemperaturen ventes typisk op mellem 20 og 25 grader, og nattemperaturen vil typisk lande mellem 13 og 18 grader. Samlet set ser temperaturen ud til at ende lidt over det normale for årstiden.
Nedbørsmængderne forventes tilsvarende lidt under det normale for årstiden, svarende til mellem 5 og 15 mm på landsplan.

Uge 31 (29/7 til 3/8)
Over månedsskiftet peger prognoserne på, at højtrykket over Nordatlanten og Nordvesteuropa svækkes noget, og lavtryk begynder at bevæge sig op over Nordeuropa vestfra.
Højtrykket ser ikke ud til at forlade os helt, og det ser ud til at kunne give os flere dage med tørt og solrigt vejr og varme, der strømmer op fra sydvest. Lavtrykkene ser ud til at tage en bane nord for Danmark, og vi får formentlig kun besøg af svage fronter med skyer og lidt regn. Det kan ikke udelukkes, at et enkelt lavtryk tager en sydligere bane med mere regn til følge. Fronterne efterfølges af lidt køligere luft fra nordvest, og vekslende vejr med sol og byger.
De typiske dagtemperaturer kommer op mellem 20 og 25 grader, mens nattemperaturen ventes ned mellem 12 og 18 grader. Samlet set ventes temperaturen at ende lidt over det normale for årstiden.
Nedbørsmængderne forventes tilsvarende omkring eller lidt under det normale for årstiden, svarende til mellem 10 og 20 mm på landsplan.

Oversigt for uge 32 og 33 (4/8 til og med 17/8)
Prognosen bliver usikker så langt frem i tiden, men for nuværende ses ikke nogen væsentlige ændringer i det overordnede trykmønster fra den forrige uge. Flere højtryksrygge med tørt og solrigt vejr, afløses af (mest svage) frontpassager med skyer og regn.
Derfor forventes temperaturen at ende omkring eller lidt over det normale for årstiden. Nedbøren er usikker, men ventes omkring eller lidt under normalen.
Bemærk: Den normale temperatur og nedbør, der refereres til i prognoserne, er niveauet for de seneste 30 år (se klimanormal for 1991-2020).
Af langtidsmeteorolog Tove Fast
Fakta | Usikkerhed i langtidsprognoser
Der er evidens for, at vejrsignaler kan forudsiges ved hjælp af vejrmodeller i op til seks uger frem i tiden afhængigt af vejrtypen. Som tommelfingerregel er månedsprognoser derfor mere sikre end klimatologien, der dækker over det gennemsnitlige vejr fra 1991-2020.
Sæsonprognoser, som rækker tre måneder frem i tiden, er af mere eksperimentel karakter, da der ikke foreligger evidens for, at vejrtypen kan forudsiges så langt frem tiden.