Våd, grå og blæsende Sankt Hans til Sydgrønland og dele af Vestgrønland

Et for årstiden kraftigt lavtryk og fronter med regn har kurs mod Sydgrønland og en stor del af Vestgrønland. Det betyder, at Skt. Hans aften går hen og bliver en våd og blæsende affære mange steder i Grønland.

Et for årstiden kraftigt lavtryk ligger i dag over den sydøstlige del af Canada. Lavtrykket bevæger sig det kommende døgn mod nord, mens de tilhørende fronter med regn har kurs mod Sydgrønland og en stor del af Vestgrønland.

Strækningen fra Sydgrønland og op til omkring Sisimiut får således en våd onsdag, og når bålet tændes til aften er chancen for sol heller ikke ret stor.
Længere nordpå omkring Diskobugten ankommer skyer og regn først ud på eftermiddagen. Til gengæld ventes der ikke at falde ret mange millimeter regn på de kanter.

Mange steder bliver det også blæsende med en frisk vind til kuling fra syd og sydøst, stedvis op til hård- eller stormende kuling, med vindstød af stormstyrke.

Ugen fortsætter i det våde spor

Resten af ugen kommer også til at byde på lavtryksaktivitet fra den østlige del af Canada til Vest- og Sydgrønland. I Sydgrønland antyder prognoserne, som det fremgår af vejrkortet herunder, at man resten af ugen samlet set stedvis kan få over 100 mm nedbør. Grønlands komplekse topografi med fjelde gør dog nedbørsmængderne ret usikre, da store lokale variationer kan forekomme.

Du kan følge DMI´s meteorologers bud på det grønlandske vejr her: Vejr i Grønland

Af meteorolog Jesper Eriksen
22. juni 2021

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle