Påskeøsten varmes op frem mod påsken

Mange holder ferie i næste uge, og for dem som har planer om at blive hjemme i Danmark i fridagene, er der pænt vejr i sigte og gradvist stigende temperaturer. I påsken kan vi nemlig nærme os 20 grader. Ved kyster med pålandsvind vil det altid være lidt køligere i foråret, men ellers ser det ud til at sol, varme og skyer vil være nogenlunde lige fordelt over landet.

I denne uge gik foråret to skridt tilbage og har både budt på udbredt nattefrost og slud- og snebyger. Men der er håb forude. Fra i dag stiger temperaturen langsomt men sikkert frem mod påskedagene.

Vover vi pelsen og ser helt frem mod næste weekend, ser påsken også ud til at byde på ganske solrigt og behageligt forårsvejr, som kan nydes udenfor.

Haveejere, der savner regn til nyplantede vækster, må dog være tålmodige.
”Udover lidt spredte byger op mod den kommende weekend og lidt småregn tirsdag, er det en forholdsvis tør uge, vi går i møde,” siger vagtchef Mette Wagner og fortsætter: ”Kulden i denne uge skyldes en kold østenvind - også kaldet ’påskeøsten’. Det skyldes et højtryk, som ligger stabilt over Nordskandinavien og sender denne kolde vind ind over landet.
I næste uge flytter højtrykket sig langsomt en smule mod sydøst, og det sender efterhånden vinden ned i det sydøstlige hjørne”

I foråret starter opvarmningen over Centraleuropa tidligere, end den gør i Rusland. Så en mere sydøstlig vindretning får efterhånden temperaturen til at stige frem mod påsken.

Påsken er helt fremme i næste weekend, og vejrudsigten skal tages med et gran salt. Temperaturstigningen ser ud til at holde, og lige nu tegner det også til at holde tørt. Men nedbørsmængderne er mere usikre, når vi kommer frem til 1. og 2. påskedag.

Foråret ser altså ud til at sætte ind igen, og der skulle blive godt vejr til dem, der vil tilbringe tiden udendørs.

Blomster på Ordrup Kirkegård

Ordup kirkegård i fuldt flor. Foto: @helle527 (Instagram).

Af Herdis Preil Damberg
12. april 2019.

Følg DMI på Twitter og Instagram
Hent vores app til iPhone eller Android
Se DMI's nyhedsarkiv

Viden om vejr og klima

Se alle