Dansk-kinesisk forskningsworkshop om Arktis

DMI og Styrelsen for Forskning og Uddannelse slår i dag dørene op for en ny type videnskabelig workshop. Emnet er Arktis og gæsterne er forskere fra Kina.

Formålet med begivenheden er at skabe forbindelse mellem danske og kinesiske forskere og på den måde tage første skridt hen mod fremtidige forskningssamarbejder på tværs af de to lande. Der er ca. 25 deltagende forskere fra Kina og tilsvarende fra Danmark.

Workshoppen er en del af et politisk ønske om at øge samarbejdet mellem Danmark og Kina, og i dette tilfælde er det Arktis, som er samlingspunktet. Forskningschef ved DMI, Ulrik Korsholm, uddyber vigtigheden af et internationalt perspektiv vedrørende Arktis:

”Et internationalt samarbejde er nødvendigt for at løse de udfordringer, som vi står overfor i Arktis. De muligheder, der opstår på grund af klimaforandringerne i Arktis, kan vi udnytte på en bæredygtig måde, hvis vi samarbejder internationalt omkring det.”

Undervejs vil der blandt andet blive diskuteret iskapper, havniveaustigninger og fremskrivninger under emnerne ’Arctic Sea Ice, observation, modelling and prediction’, ’Greenland Ice Sheet and sea level rise’ og ’Arctic Oceanography and Biology’.

Workshoppen finder sted over to dage fra d. 17.-18. oktober. Bagefter tager den kinesiske delegation direkte videre til konferencen Arctic Circle på Island. Konferencen er den største af sin slags med deltagere fra hele verden, og DMI deltager også.

Arktisk og klimaforandringernes effekter på området har international relevans.

Af Lærke Krogaard
17. oktober 2018

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle