Egon stormede forbi Dagmar

De to lavtryk Dagmar og Egon stormede gennem landet over weekenden. Standhaftige Egon var dog ikke sådan at slå af banen og gav vindstød af stormstyrke i Thyborøn i 30 timer op imod Dagmar, der tabte pusten efter 12.

Flere steder forårsagede Dagmar og ikke mindst Egon forhøjet vandstand. Som her ved Løgstør søndag 11. januar 2015. Foto Kresten Hansen. Klik for større version.

Standhaftige Egon

Havde det været en konkurrence om hvem, der kunne blæse mest på Danmark, havde Dagmar pænt måttet vige førstepladsen for Egon.

På et af Danmarks vestligste og mest udsatte punkter var der under Egons passage vindstød af stormstyrke over dobbelt så lang tid som under Dagmars.

”Under Egons rasen var der i Thyborøn vindstød af stormstyrke i cirka 30 timer. Dagen forinden under Dagmars passage varede de stormfyldte timer langt mindre - nemlig kun lige omkring 12. Det er en god indikator på Egons standhaftighed i forhold til Dagmar,” siger meteorolog Mogens Rønnebek.

Der tales om storm, når middelvinden overstiger 24,5 m/s, mens det er orkan, når middelvinden overstiger 32,6 m/s.

Grafikkerne nedenfor viser forskellen mellem Dagmars passage den 9. januar og Egons passage den 10. januar til den 11. januar. 

Dagmars passage - overblikket

Fredag den 9. januar - hele døgnet

Af Marianne Brandt
12. januar 2015

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle