Frisk vind letter på tågen

Tågen, der lige nu breder sig til det meste af landet, kan fejes væk af vinden fra tirsdag morgen. 

”Den tætte tåge over den sydøstlige del af landet, hvor sigtbarheden lokalt kan være under 100 m, ventes i løbet af eftermiddagen og aftenen den 3. februar at brede sig til det meste af landet. I løbet af natten ventes gradvist mere sigtbar vejr,” siger vagtchef Thyge Rasmussen.

To typer tåge

Tågen, der lige nu ligger i den østlige del af landet er en blanding mellem to typer, nemlig udstrålingståge og advektionståge.

”Udstrålingstågen, der i de østlige egne dannedes i de tidlige morgentimer mandag den 3. februar, er blevet tættere i løbet af dagen, eftersom fugtigere luft fra sydøst er med til at skabe de rette betingelser for advektionståge,” siger Thyge Rasmussen.  

De vestlige egne kommer primært til at opleve udstrålingståge, men der er sandsynlighed for, at tågen også her kan blive en blandet landhandel sidst på mandagen den 3. februar.

”Den udstrålingståge, der i eftermiddag dannes i den vestlige del af landet grundet klart vejr, kan skifte over til advektionståge, når lidt af den fugtige luft, der lige nu er i de østlige egne, siver over vestpå i løbet af eftermiddagen og aftenen,” siger Thyge Rasmussen.     

Vind fejer tågen væk

Vind får tåge til at hæve sige og blive til skyer, og vind er der god chance for tidligt tirsdag morgen den 4. februar.

”Ud på natten begynder vinden at friske op, så tågen kan allerede lette i morgen tidlig,” slutter vagtchefen.

3. februar 2014. 

Tågekort

Her ligger tågen lige nu omkring middagstid mandag den 3. februar: i de østlige egne og begyndende i Nordjylland. Grafik EUMETSAT. Klik for større version.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle