Fredagsregnen valgte København

På en ellers fredelig vejr-fredag voksede en meget lokal byge op over København. Ved en enkelt station faldt der næsten 30 millimeter over et par timer.

Som fredagens vejrudsigt forudsagde, voksede der blot enkelte, lokale byger op.

Lokaliteten for flere af de lokale byger var dog København og omegn, så selv om det samlede areal, der fik nedbør, var lille, var der mange, som blev våde.

"Den højste nedbørmåling blev 29,4 millimeter på grænsen mellem Hellerup og Gentofte", fortæller klimatolog Mikael Scharling.

På kortet nedenfor til venstre kan du se nogenlunde, hvordan regnen faldt i København og omegn fredag. Regnen mod sydøst - på Amager - faldt i de tidlige morgentimer, mens regnen i det nordlige København faldt fredag eftermiddag.

Zoomet ind på København, ser nedbøren voldsom ud. Regnen på Amager faldt i de tidlige morgentimer, mens regnen i det nordlige København faldt fredag eftermiddag. Grafik Mikael Scharling. Klik for større version.

Zoomer vi ud og ser på hele landet, er det tydeligt, at bygerne var meget lokale. Området omkring Præstø Fjord og Bornholm var de eneste, der for alvor ville være med. Grafik Mikael Scharling. Klik for større version.

Satellitfoto af landet fredag den 8. august 2014 klokken 16.47. Sol langt de fleste steder, men ikke i Hovedstaden. Foto fra den europæiske MetOp-satellit.

Vær opmærksom på, at DMI's vagtchef fredag aften vurderede, at lørdagen kunne byde på kraftige byger særligt i Jylland. Hvis der er varsler ude, kan du følge dem her.

8. august 2014

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle