Snestormen når til Bæltet, blæsten tager resten

Det østlige Danmark får allerede natten til tirsdag snestorm, og store dele af landet vågner tirsdag morgen op til snedækket land og by. Det bekræfter de seneste prognoser mandag middag ifølge vagtchef Henning Gisselø.

"I Jylland får de sandsynligvis både blæst og sne, men det ser ikke ud til, at kriterierne for snestorm når at blive opfyldt. Det kunne de til gengæld godt blive i de østlige dele af landet," siger vagtchefen mandag middag.

Kriterierne for snestorm er et snefald på mere end 10 cm på 6 timer og middelvind på mere end 10 m/s med snefygning.

Lavtrykket, som er på vej til os fra syd, breder sig i løbet af tirsdagen over de østlige dele af landet. Meteorologerne forventer, at der på Bornholm, Sjælland og Fyn kan falde op til 20 cm sne ledsaget af frisk vind til kuling fra øst.

"Den kombination giver udbredt snefygning. Og snefygning vil også være det, som jyderne mærker mest i det kommende døgn. Det ser dog ud til, at nordjyderne slipper forholdsvist nådigt. Snefygningen vil tirsdag betyde trafikale problemer flere steder i landet," forventer Henning Gisselø.

Får i ulveklæder

Vejrmæssigt kan marts - trods sin forårsstatus i kalenderen - godt være en bister måned. Det ser vi, når vi kigger lidt på tallene fra den klimatiske normalperiode fra 1961-1990.

Marts kan nemlig snildt have 15 frostdøgn - altså døgn, hvor temperaturen kommer under frysepunktet og har gennemsnitligt 2,2 isdøgn, hvor temperaturen slet ikke kommer over frysepunktet.

Og skal det være helt ekstremt, så er den laveste temperatur målt i marts faktisk helt nede på minus 27°C i 1888.

18. marts 2013.

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle