Danmarks stormsæson er kun lige begyndt

De kommende måneder er de mest stormomsuste i Danmark. Siden 1950 har 77 klassificerede storme eller orkaner ramt landet; heraf 48 eller 62% i vintermånederne.

Vinteren er stormenes og orkanernes tid i Danmark.

Januar er vores absolut mest forblæste måned med 26 klassificerede storme siden 1950. Til sammenligning mønstrer november 13 og december 12. Februar ligger på 4. pladsen med 10 klassificerede storme og orkaner i den senest udgave af DMI's stormliste. DMI registreret 77 storme og orkaner siden 1950.

Vinteren står altså for 48 eller 62% af Danmarks storme, og i og med at vi kun lige er gået ind i vinteren, har vi altså det meste af stormsæsonen foran os. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at vi oplever flere storme de kommende måneder. 77 storme over den 63 år er blot en smule mere end én om året i snit.

Storebæltsbroen i hård vind.

Storebæltsbroen i hård vind. Foto Lene Holck.

DMI inddeler klimatologisk storme i fire klasser baseret på styrken af de observerede 10-minutters middelvinde. Hver klasse har to underkategorier, som fortæller om stormens udbredelse - regional eller national - alt efter hvor stort et område der blev ramt.

Du finder alle Danmarks klassificerede storme i 'stormlisten'.

4. december 2013.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle