Da Danmarks værste skypumpe raserede ved Holstebro

Det gik langt fra fredeligt for sig, da Danmarks værste skypumpe i nyere tid slog ned nordvest for Holstebro for præcis 50 år siden.

Den 11. februar 1962 var dagen for den alvorligste skypumpe i nyere dansk vejrhistorie. Skypumpen slog ned i et område nordvest for Holstebro.

Beretningerne fra dengang lyder på, at omtrent 100 bygninger blev mere eller mindre beskadiget. Efterfølgende viste det sig, at bygningsmaterialer var transporteret over en strækning på op til 13 kilometer!

Af andre voldsomme hændelser kan nævnes, at en skurvogn blev smidt op i luften og elektriske ledninger på et jernbaneterræn revet ned. Skypumpen passerede også en plantage, hvor 500 træer knækkede eller blev revet op med rode.

Skypumpen ved Holstebro var formentlig i F1-klassen tæt på grænsen til F2. F1 er den næstsvageste af seks klasser på den såkaldte Fujita-skala.

I anledning af det særprægede jubilæum, har Dagbladet Holstebro-Struer samlet et stort billedmateriale fra blandt andet Lokalhistorisk Arkiv Holstebro.

 

11. februar 2012.

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle