Lune dage og kolde nætter

De kommende dage byder på et mix af skyer og sol, men kun lidt regn. Kombineret med at lun luft trækker op over landet fra retninger omkring syd, giver det gode muligheder for pæne temperaturer, når solen kommer frem.

De højeste temperaturer får vi om eftermiddagen, hvor solen har nået at varme jorden og dermed luften op. Da havvandet er koldt, vil kyster med pålandsvind ikke nyde godt af de lune temperaturer, men et stykke inde i land, kan man de kommende dage forvente at få to-cifrede temperaturer. Det betyder også, at hvis man finder en krog med læ og kan sidde i solen bliver det helt forårsagtigt.

Sparsomt skydække giver ikke kun høje temperaturer om dagen, men også lave temperaturer om natten.  Skyer virker nemlig som en dyne om natten. Når skyerne er fraværende om natten slipper der meget energi ud til verdensrummet og dermed kan temperaturen falde meget. Det giver så øget risiko for ikke kun nattefrost, men også for tågedannelse.  

Selvom dagtemperaturerne ser ud til at blive højere end vi har haft på det seneste, skal man nok være forsigtig med at konkludere, at vi for alvor har sendt vinteren på sommerferie. Den kolde vinterluft ligger stadig ret tæt på Danmark, så et par dage med nordøstenvind vil hurtigt sende foråret i venteposition, før det igen får mulighed at komme til landet.

Meteorolog Henning Gisselø, torsdag den 29. februar 2024, kl. 10.00 

Viden om vejr og klima

Se alle