Tidligere tropisk lavtryk trækker kold arktisk luft ned over Danmark

Temperaturen falder markant fra torsdag til fredag, og det sker i takt med, at der skrues op for sol og vind. Weekenden og starten af næste uge ser dermed ud til at blive nogle bidende kolde dage, og nogle steder i landet kan man vågne op til et snedækket landskab.

Den tidligere tropiske storm ’Sebastian’ bevæger sig op på vores breddegrader og passerer landet på torsdag.
Torsdag aften, når lavtrykket er passeret, trænger en kold arktisk luftmasse ned over landet, og det øger muligheden for at vågne op til et snehvidt landskab fredag morgen. Muligheden er størst i Nord- og Østjylland.
Nattefrosten bliver mere udtalt hen mod mandag og tirsdag, hvilket også kan give et tyndt lag rim mange steder.

Temperaturen rasler ned

Den kolde luft får temperaturen til at falde drastisk fra på fredag. Henover weekenden vil temperaturen lande på beskedne 3 til 6 grader, og der vil efterhånden være udbredt nattefrost.
Ifølge vagtchef, Klaus Larsen, er det en helt anden vejrtype vi får besøg af.

”Det er tør og kold arktisk luft, som strømmer ned over landet, derfor får vi endelig atter solen og blå himmel at se. Der kan dog også dannes enkelte vinterlige byger over Kattegat og Nordsøen, som kan ramme Vestkysten og Nordsjælland. Mandag bliver den koldeste dag med temperaturer mellem frysepunktet og 3 graders varme før temperaturen igen gradvist stiger.”

Kulden ser dog ikke ud til at blive hængende ret længe. Tirsdag presser den velkendte vestenvind på igen, og den har både lunere luft og mere fugt med sig.

Læs mere om hvordan december forventes at fortsætte i nyhed om vinteren 2019/2020 eller hele sæsonprognosen her

Af Herdis Preil Damberg
27. november 2019.

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle