Sol og varme over Danmark – fortsætter det?

Sommervejret træder for alvor i karakter i denne uge og vil byde på hedebølge flere steder i landet fra onsdag. Men fortsætter varmen, eller vender vi tilbage til det danske ustadige sommervejr? Vi har gransket prognoserne og har et kvalificeret bud. Læs med her.

Bemærk at månedsprognosen er blevet opdateret den 26. juli og udsigten for uge 31 er blandt andet mere våd.

I går udsendte vi varsel om at en hedebølge ventes at ramme dele af landet fra på onsdag.

Ifølge vagtchef Frank Nielsen, trækker meget varm luft op over Nordsøen og Danmark de kommende dage. ”Varmen kommer snigende i dag, og fra onsdag bliver det for alvor varmt.  Temperaturen vil mange steder komme op omkring 28-30 grader, og dér hvor det bliver varmest, kan vi godt nå op mod 32 måske 33 grader lokalt. Den varmeste dag ser ud til at blive torsdag, og det bliver formentlig varmest i den vestlige del af Jylland,” fortæller Frank Nielsen.

Er man til lidt køligere sommervejr, og har man mulighed for det, så skal man tage til en østvendt kyst.

”Vinden vil overvejende komme fra sydøst og senere øst, og det gør, at den varme luft køles en smule af over Østersøen og Kattegat inden den når til land igen. Så det er ved kysterne ud mod Østersøen og Kattegat man finder de laveste temperaturer – og de vil formentlig ligge omkring 25 grader.” Uddyber Frank Nielsen.

Hvor længe bliver varmen hængende over landet?

Tidligere prognoser har tydet på, at et vejrskifte i weekenden ville bringe noget køligere og mere ustadigt sommervej til landet. Men det er de seneste prognoser ikke enige i.

definitionen på hedebølge

Langtidsmeteorolog Mette Zhang har kigget flere prognoser igennem og har et kvalificeret bud: ”Næste uge ser knap så varm ud som denne. Men prognoserne er begyndt at se lidt mere tørre og stabile ud. Så det er mere sandsynligt at vi i næste uge får lunt og relativt tørt sommervejr.”

Meget tyder altså på at næste uge også kan byde på flere sommerdøgn, hvor temperaturen overstiger 25 grader ét sted i landet, men det bliver formentlig et leje, hvor flere kan være med.

Læs månedsprognosen her.

Udsigt over Roskilde fjord

Roskilde fjord tirsdag morgen mens skyerne endnu hang over den østlige del af landet. Foto: Hans Henrik Hansen, Jægerspris.

Af Herdis Preil Damberg
23. juli 2019

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle