Bedst at være sønderjyde i efterårsferien

Mojn…er en almindelig hilsen i Sønderjylland, men der er ikke meget almindeligt over det vejr, der venter sønderjyderne i efterårsferien.

Ifølge DMI’s prognoser kan Sønderjylland forvente helt op til 23 °C i løbet af den første weekend i efterårsferien, hvor et højtryk over Baltikum sender varm luft op over Danmark fra sydøst og syd. Det sker kun en gang hvert 18. år, at temperaturen i Danmark når op på sommerlige 23 °C i oktober. Så hvis du har planlagt, at du skal besøge Dybbøl Banke, Sønderborg Slot eller se fænomenet Sort Sol ved Vadehavet, så husk hellere solbrillerne end uldsweateren.

Også resten af landet vil i den første weekend af efterårsferien få solrigt efterårsvejr med temperaturer over de 20 °C, men allerede mandag vil en koldfront passere landet vestfra og skubbe den varme, tørre luft mod øst.

Midt i efterårsferien vil vejret i hele landet derfor være præget af køligere luft, men der vil også være dage med lidt solskin.  Dagtemperaturer mellem 10 og 15 °C og om natten mellem 5 og 10 °C. Torsdag og fredag vil det være noget ustadigt og fortsat køligt.

Hvis det sommerlige vejr i starten af efterårsferien giver dig mod på en tur i vandet, kan du forvente at blive mødt med en vandtemperatur på 12-13 °C, hvilket er en anelse højere end normalt i oktober takket være den varme sommer.

Vejrudsigten for første halvdel af efterårsferien tegner sig rimelig lunt.

Af Anna Rørbæk
12. oktober 2018

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle