Se hvor blæsevejret ramte

Søndagens lavtryk delte gavmildt ud af kraftig vind, og flere steder blev der målt vindstød af stormstyrke. Men kun et sted nåede middelvinden op på fuld storm og vindstødene helt op på orkanstyrke. Se hvor.

Det meste af landet blev berørt af søndagens blæsevejr. Et dybt, men relativt lille, lavtryk over Nordsøen fik i første omgang vinden til at blæse op fra syd og sydøst. Og Skagen Fyr registrerede dagen igennem hård kuling fra sydøst, inden det sidst på eftermiddagen også målte vindstød af stormstyrke.

I takt med at lavtrykket trillede op langs nordvestkysten af Jylland, fik det vinden i den sydlige del af landet til at dreje mod sydvest.

Vestkysten i region Syd- og Sønderjylland blev hårdest ramt, og her tiltog vinden jævnt op ad eftermiddagen og nåede sit højeste omkring kl. 21, hvor DMI's målestation ved Blåvandshuk Fyr kunne melde om middelvind af stormstyrke og vindstød af orkanstyrke. Helt præcis blev den højeste middelvind målt til 25,7 m/s og vindstød til 33,9 m/s.

Da vinden aldrig er helt jævn angives vinden ofte som 'middelvind'. Middelvind forstås som gennemsnittet af vinden målt over 10 min, og højeste middelvind er så den højeste timinutters middelhastighed for en given periode. Ligeledes er vindstød den højeste tresekunders middelhastighed i en given periode

Den kraftige vind stoppede ikke ved Vestkysten, men bredte sig videre ind over landet. Sent søndag og natten til mandag målte blandt andet lufthavnene ved Vojens og Odense samt DMI’s vejrstation ved Røsnæs Fyr vindstød af stormstyrke.

Af kommunikations-meteorolog Trine Pedersen, kommunikation@dmi.dk

© DMI, 12. februar 2018

Søndag aften kl. 21.28 lå lavtrykket vest for Hanstholm.

Kortet viser den højeste observerede middelvind, der overstiger 15 m/s.

Kortet viser de højeste observerede vindstød.

 

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle