Sådan sejler du sikkert

Skal du ud at sejle, får du her en guide til dmi.dk. Den viser, hvor du finder de vigtigste prognoser, når du skal til søs. 

Guiden indeholder viden om:

  • Farvandsudsigter
  • Vindstyrke og -retning
  • Bølgehøjde og -retning
  • Temperatur
  • Strømforhold

Find din farvandsudsigt

DMI har farvandsudsigter for farvandene omkring både Danmark, Grønland og Færøerne. Dem finder du ved at klikke på menuen i venstre hjørne på forsiden af dmi.dk. Når den folder sig ud, finder du kategorierne Danmark, Grønland og Færøerne under overskriften Vejr. 

Klik på Danmark og se 7-døgnsudsigt, månedsprognose, sæsonprognose og et interaktivt vejrkort, hvor du kan vælge forskellige parametre som fx strøm, bølger og vind. 

Nederst på siden finder du Farvandsudsigter. Her kan du vælge mellem de danske farvande. Klik fx på Østersøen omkring Bornholm, hvis det er her, du skal sejle. 

Gem din favorit

Øverst kan du klikke på det lille hjerte for at gemme siden til dine favoritter, så den fremover dukker op på forsiden, når du besøger dmi.dk. 

På farvandssiden ligger en femdøgns farvandsudsigt for området, og det interaktive vejrkort er zoomet ind på det område, du har valgt.  

Alle prognoser i ét kort

På det nye vejrkort har du mulighed for at se en række parametre: temperatur og vejrikoner, radar og lyn, lufttryk og nedbør, vind, vandstand, havtemperatur, strøm og bølger. 

I højre side finder du en liste over de forskellige parametre. Klik på det parameter, du vil se. Derefter kan du klikke på play-knappen for at afspille vejrudviklingen over tid. 

For at få listen frem igen og vælge et nyt parameter, skal du blot klikke på ikonet øverst i højre hjørne. 

Skriv til os, hvis der er noget, vi mangler.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle