Våd uge følger våd uge

Uge 36 blev en særdeles våd en af slagsen, hvor der på 7 septemberdage faldt lige så meget nedbør, som der normalt gør på 20. Uge 37 ser ikke meget bedre ud, men der er dog en smule håb ude i enden

Uge 36 fik ikke sommerens lidt triste præg vasket væk. Snarere tvært imod. Mandag og tirsdag var fine nok, men så satte onsdag skruen i vandet og blev den vådeste dag i Danmark i mere end 1½ år. 

Ugen fra mandag til søndag endte med en nedbør-sum på 48,1 mm på landsplan. Det er 2/3 af den normale nedbør for hele september på 73 mm. Vi fik altså 20 dages nedbør på 7.

Kegnæs Fyr på Als blev den tørreste station i Danmark i uge 36 med 18,5 mm. Dermed fik den stort set den forventeligt nedbør for en september-uge - alle andre steder fik mere. Et af dem var Helgenæs øst for Aarhus. Her faldt der alene onsdag 98,6 mm, mens stationen samlet modtog 131,3 mm fra mandag til søndag.

Nedbøren i Danmark i uge 36, 2017. I gennemsnit faldt der 48,1 mm på landsplan.

Våd uge med et lille håb

Og som om 7 dage så våde som 20 ikke var nok, så fortsætter uge 37 i uge 36's kølvand.

I nedbørskemaet, som vagtchefen udarbejder som en del af landsudsigten, er der nemlig masser af vand til Danmark fra mandag og frem. Vildest og vådest går det for sig onsdag, hvor et blæsende og regnfuldt lavtryk skvulper forbi med et ekstra tocifret antal millimeter vand til Danmark.

Kigger vi helt ud i ende af Landsudsigten, så glimter der imidlertid et lille håb for weekenden. Lørdag byder kun på 'enkelte byger', mens søndag er 'mest tør med en del sol'. Det lyder da ganske interessant til en afveksling.

Af Niels Hansen, kommunikation@dmi.dk
© DMI, 11. september 2017.

Vagtchefens nedbørskema fra mandag og fem dage frem.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle