Meteorolog drysser sne i månedsprognosen

Den hvide nedbør er på vej i en generelt kølig månedsprognose.

Vinterens første sne er elsket og hadet, alt efter om man mener, den byder på problemer eller potentialer. Men om du kan li' den eller ej, så er den på vej. Det skriver meteorolog Martin Lindberg i sin månedsprognose.

Sneen kommer dog ikke lige med det samme, men først sidst i næste uge.

"Mod slutningen af uge 46 passerer et kulinglavtryk muligvis landet fra nordvest. I halen på det får vi måske de første lokale slud- eller snebyger", siger Martin Lindberg.

Også i de følgende uger mod slutningen af november er der sne i prognoserne.

"I uge 47 og 48 kan vi forvente en mere østlig eller nordøstlig strømning af koldere luft ned over Sydskandinavien. En kold luftstrøm over de relativt varme havområder giver os sandsynligvis en del slud- eller snebyger, som især ved østvendte kyster kan blive kraftige", siger meteorologen.

Trods udbredt nattefrost sniger dagtemperaturerne sig fortsat op til 5 grader sidst i november, så eventuel hvid nedbør har en stærkt begrænset holdbarhed, men det er jo en klassisk skæbne for den første sne.

Af Niels Hansen
7. november 2017

Med lidt god vilje og en masse hårdt arbejde leverer den første sne byggemateriale til den første snemand. Foto Bine Bajon.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle