Vejr- og klimafolk sammenligner noter i Trieste

En gang om året arrangerer det Europæiske Meteorologiske Selskab sit årsmøde et eller andet sted i Europa. Her er der så mulighed for, at professionelle, amatører, fagfolk fra tilstødende fag og interesserede fra de nationale meteorologiske organisationen kan høre og tale om det nyeste inden for meteorologi, vejr og klima. 

I år er mødet henlagt til det nordlige Italien, nærmere bestemt Trieste. Sammen med årsmødet arrangeres også andre møder inden for feltet og således også møder i meteorologiens FN-organisation, WMO. Og her er DMIs udsendte med.

EMS2016 har temaet: Hvor atmosfære, hav og land mødes: brobygning mellem videnskab, løsninger og interessenter.

Og netop til det tema er Trieste nærmest symbolsk valgt som en havneby, hvor atmosfære, hav og land mødes på smukkeste vis, og hvor Det Internationale Center for Teoretisk Fysik ligger lige om hjørnet. Centeret er da også medarrangør af konferencen. Trieste er også et af de steder, hvor atmosfæren og landet kaster den kold faldvind Bora ned over havnebyen og det lune hav. 

Trieste

Solopgang over Trieste. Udsigt mod nordøst. Det er heroppefra, boraen hærger Trieste med en bitterlig kold vind. Bare ikke i dag. Foto: Bjarne Siewertsen.

EMS2016 afholdes for 16. gang og er for 11. gang lagt sammen med den Europæiske Konference for Anvendt Klimatologi. Konferencen samler flere end 600 vejr- og klimaeksperter fra primært Europa. Hertil kommer også anseeligt antal folk, som deltager i en række tilstødende møder, som er arrangeret, når nu man har samlet samarbejdspartnere fra flere lande.
Blandt disse møder er det årlige møde i WMOs kommunikationsgruppe.

Blandt de mange talere er både WMOs nuværende generalsekretær, finske Petteri Taalas, og organisationens tidligere generalsekretær, franske Michel Jaraurd. 

Konferencecenteret i Trieste

Få timer før flere end 600 klimatologer, meteorologer og andet godt folk strømmer ind af døren i konferencecenteret i Trieste. Foto Bjarne Siewertsen.

11. september 2016

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle