Varmen kan komme i bølger

Sommervarmen ser ud til at fortsætte med en decideret varmebølge i sigte, når temperaturen over tre sammenhængende dage overstiger 25°C.

Frontkort over Europa

Et højtryk dækker det meste af Skandinavien og sikrer os roligt og varmt vejr. Koldfronten over Det Irske Hav ventes at nå frem til os på tirsdag den 26. juli. Grafik Thyge Rasmussen.

”Både torsdag den 21. juli 2016 og de fire følgende dage forventer vi, at temperaturen overstiger de magiske 25°C i størstedelen af landet - lokalt endda op omkring 27°C,” siger vagtchef Thyge Rasmussen.

En varmebølge er, når gennemsnittet af de højeste registrerede temperaturer målt over tre sammenhængende dage overstiger 25°C.

En landsdækkende varmebølge er, når mere end 50% af Danmarks areal opfylder ovenstående betingelser.


Det er (ikke) varm luft

”Det er varm luft fra Syd- og Mellemeuropa, der strømmer op over landet. Eftersom et højtryk er ved at etablere sig over Skandinavien, betyder det, at den varme luft bliver liggende henover weekenden og i starten af næste uge,” siger Thyge Rasmussen og fortsætter:

"Den varme luft, som ligger over landet er dog ikke helt stabil. Vi skal derfor være opmærksomme på, at der kan dannes lokale regn- og tordenbyger - særligt over Jylland."

Er man ikke til de alt for varme temperaturer, kan man dog med fordel ’søge ly’ ved kyster med pålandsvind. Her vil temperaturen nemlig holde sig på et lidt lavere niveau. 

Båd i Københavns Havn

Så flot så der ud i Københavns Havn da den første sommerdag i juli måned ramte landet den 20. juli 2016. Foto Marianne Brandt.

Temperaturkort over Danmark

Maksimumtemperaturer for søndag den 24. juli, som kan blive den varmeste. Grafik Thyge Rasmussen.

"Varmebølgen ventes at slutte tirsdag den 26. juli, hvor en koldfront trænger sig på fra vest med medfølgende regn- og tordenbyger. Koldfronten efterfølges af noget køligere luft fra sydvest og vest - dog stadig med dagtemperaturer på den ’rigtige’ side af 20°C," slutter vagtchefen.

21. juli 2016

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle