Onsdag kan blive julis første sommerdøgn

Det danske sommervejr har senest vist sig fra sin kølige side, men nu ser det ud til at sommervarmen, som vi kender den, endelig kigger forbi for en stund.

Det bliver ikke just et visit af længerevarende karakter, men ikke desto mindre får vi lov til at snuse til det, de fleste vil kalde for ’godt sommervejr’, når vi på onsdag står over for det, der kan blive den første sommerdag i juli - nemlig når temperaturen svinger over de magiske 25°C, som definerer en sommerdag.

”Efter at Syd- og Østeuropa i lang tid har haft sommervarmen liggende, lader det til, at vi - omend kortvarigt - også får del i glæderne. Et højtryk over Skandinavien drejer nemlig vindretningen fra det kølige vestlige hjørne om i syd og sydøst. Og det bringer varmen op til os,” siger vagtchef Henning Gisselø.

Det ser derfor ud til, at danskerne igen kan få støvet grillen af og måske endda finde badetøjet frem, selvom badevandstemperaturerne ligger på kølige 15 til 18°C.

Følgeskab af uregerlige vejrkammerater

Torsdag og fredag ser også ud til at blive relativt varme, men med flere skyer og byger på programmet vil varmen nok føles mere lummer.

”Når sommervarmen trænger sig på, har den ofte de lidt uregerlige vejrkammerater tordenbygerne med sig. På nuværende tidspunkt ser det dog ikke ud til, at bygerne svinger helt op på skybrudsniveau i denne omgang,” slutter Henning Gisselø.

Op til weekenden falder temperaturen ned til lidt mere beskedne 18 til 23°C, og igen bliver det ustadigt med indslag af regnbyger.

18. juli 2016

Kat på dørtrin i solskin

Det er med at komme ud at slikke sol, når det danske sommervejr endelig arter sig som her i Ærøskøbing den 26. juni 2016. Foto Marianne Brandt.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle