Kortvarigt intermezzo med sommer

Bygevejret og den kolde vind lægges på hylden for en stund, når næste uge indledes med sommervejr og ganske pæne temperaturer. 

Efter det kolde augustvejr, vi på det seneste har været vidne til, kommer næste uge flot fra start med rigtig pænt sommervejr.

"Vinden aftager, det bliver tørt, og temperaturen kommer til at ligge lunt i svinget på omkring 20 grader eller lige derover. Vi kommer så at sige til at ligge lige i smørhullet mellem to vejrsystemer. Det ene over De Bristiske Øer, det andet over Finland,” siger vagtchef Steen Rasmussen og fortsætter:

”Der bliver ganske vist ikke tale om såkaldte meteorologiske sommerdage, hvor temperaturen svinger over de magiske 25 grader, men i kølvandet på det kolde augustvejr, kommer varmepustet som en kærkommen gæst.”

Starten på det pæne sensommervejr indledes allerede så småt søndag, hvor det våde element kun falder i form af enkelte byger rundt omkring i landet.  

Hvor længe, vi helt præcist får lov til at beholde det pæne sensommervejr, er dog stadigt usikkert.

"Ifølge de seneste prognoser ligger der allerede et lavtryk og lurer fra onsdag eller torsdag. Vi står derfor over for to flotte augustdage med højtryksvejr, og måske får vi endda onsdagen med i købet," slutter vagtchefen.

11. august 2016

Vejrkort over Danmark

Sådan kommer det til at se ud, når Danmark befinder sig lige midt i smørhullet mellem to vejrsystemer af den kolde slags. Prognosekort for onsdag den 17. august. Grafik Steen Rasmussen. Klik for at se i stor format.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle