Earl hærgede over land og omdøbte sig Javier

Tropisk storm og senere Hurricane Earl hærgede i slutningen af sidste uge Belize og Mexico i den Mexicanske Golf med voldsomme vinde og regnfremkaldte mudderskred med mange dødsfald til følge. Men hvor Earl så ud til at uddø over det vestlige Mexico land dannedes et nyt tropisk system.

På resterne af Earl opstod på vestkysten det tropiske lavtryk, der først fik kaldenavnet Tropisk Lavtryk 11-E og siden blev til Tropisk Storm Javier i det nordøstlige Stillehav.

Grafik over stormens bane

Hold øje med symbolet for Earl. Grafik fra WMO's Severe Weather Information Centre.

Årsagen til, at det tropiske system ikke bare beholdt sit originale navn er, at det bevægede sig ind i et nyt bassin, og dermed overgik navngivningen også til et nyt system. Du kan læse mere om tropiske orkaner i temaet om vind.

Selvom denne slags landvandringer ikke er hverdagskost, så er det alligevel sket flere gange. Senest skete det i oktober 2014, da Tropisk Storm Trudy vandrede over det sydlige Mexico og siden udviklede sig til Tropisk Storm. I amerikanske NOAA’s forskningsafdeling for hurricanes findes en længere liste af lignende tilfælde. Du finder et link til listen i Værd at Vide til højre.

9. august 2016

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle