Din vejrudsigt afhænger af satellitter

DMI har i uge 47 fornøjelse af et hold folkeskoleelever i erhvervspraktik. Tirsdag besøgte de Smidsbjerg sammen med to af DMI's ingeniører. På Smidsbjerg nedtager DMI data fra satellitter. Her fortæller de ti praktikanter selv om, hvordan det foregår - og hvorfor det er vigtigt for din vejrudsigt.

Tirsdag var vi, praktikholdet fra DMI, ude på besøg på Smidsbjerg.

Smidsbjerg er en satellitmodtagestation, som ligger syd for Hillerød.

Vi var derude for at få et foredrag af Lars fra DMI om satellitter, satellitmodtagerne, og hvilken rolle de spiller for vejrudsigten. Alle DMI's meteorologer bruger nemlig informationen fra satellitterne i rummet til at forudsige vores vejr.

Vi fik så set og fortalt, hvordan satellitmodtageren fungerer. Alle de billeder, som vi ser i vejrudsigten, de kommer fra satellitterne, som satellitmodtageren på Smidsbjerg og en anden på taget af DMI tager imod.

Undervejs fik vi taget en masse billeder. Nogle af dem ser du nedenfor, hvor vi forklarer, hvad de viser.

Af Thea (Grønnevang Skole), Niels (Tølløse Privat- og Efterskole), Laura (Niels Steensens Gymnasium), Sofie (Herlev Privatskole), Fiona (Lille Værløse Skole), Benjamin (Kildegaard Privatskole), Eva (Kongevejens Skole), Mai (Fårevejle Fri- og Efterskole), Jonathan (Kolding Friskole) og Anna (Måløvhøj Skole).

24. november 2016

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle