Vandets Dag 2014

Hvert år den 22. marts afholder FN ’Vandets Dag’ for at sætte fokus på verdens drikkevand. I år – hvor temaet er ’Vand og energi – er ingen undtagelse.

Vandets Dag er en årligt tilbagevendende temadag, som blev afholdt for første gang i 1993. Hvert år skifter temaet for at skabe opmærksomhed om et nyt emne omkring drikkevand og bæredygtig administration af Jordens ferskvandsressourcer.

I år fokuserer FN temadagen på at fremme bæredygtig administration af vand og energi, og begivenhederne koordineres af UNIDO (United Nations Industrial Development Organization) og United Nations Universitet. Nøglebudskaberne er:

  • Vand og energi hænger sammen.
  • Hvis vi sparer vand, sparer vi energi – og omvendt.
  • Udbuddet er begrænset, og efterspørgslen stiger.
  • Milliarder af mennesker har brug for adgang til drikkevand, sanitet og elektricitet
  • At forbedre effektiviteten af vand og energi er essentielt, ligesom en koordineret, sammenhængende og fælles politik på området er det.

 

World Water Day 2014

I Danmark er det Dansk Vand- og Spildevandsforening (DANVA), som endnu engang koordinerer de danske begivenheder. Hovedstadsområdets Forsyningsselskab (HOFOR) afholder eksempelvis fotokonkurrencen ’Vis hvad du værdsætter ved vand’. Aarhus Vand følger trop med en fotokonkurrence om vand i hverdagen, og de inviterer en tur op i vandtårnet i Halse. Flere vandværker og renseanlæg holder åbent hus i dagens anledning.

22. marts 2014.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle